VIDEO Häda ajab härja kaevu: näljased Vene sõdurid käisid kanavargil

Elu24
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ukrainas sõjavangi langenud ning ise alla andnud Vene sõdurid on olnud külmas ja näljas. Väidetakse, et neil pole süüa ega ka kütust. Toidupuudust tõestab ilmekalt ühismeedias leviv video.

Twitteris tuule tiibadesse saanud videost on näha, kuidas Vene sõdurid ajavad ühes Ukraina külakeses asuvas hoovis kanu taga. Seejärel haarab üks sõduritest toika ja hakkab sellega kanu peksma. Tundub, et sulelised sõdurite elu just lihtsaks ei tee! Toimuva püüdsid kaamerasse valvsad naabrid.

Täpselt nädal aega tagasi avaldas Elu24 video sellest, kuidas ukrainlased pakkusid ühele Vene sõdurile süüa ja kuuma teed. 

Ukraina ühismeediakanalites levima hakanud videos oli näha kohalike poolt kinni peetud Vene sõdurit, kellele pakuti kehakinnitust. Lisaks anti noormehele võimalus oma emaga vestelda – selle peale valgusid Vene sõduri silmist rõõmupisarad. Videot saab vaadata SIIT.

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama. Lisaks saadavad mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles