Tallinnas asuvasse Ukraina restorani on tekkinud järjekord. Perenaine: olen hingepõhjani liigutatud

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Restoran Odessa omanikud Yuriy Chernov ja Tatiana Dubinina.
Restoran Odessa omanikud Yuriy Chernov ja Tatiana Dubinina. Foto: Facebook Oma Maitsed Täna/Lauri Laan

Tallinnas asuv Ukraina restoran Odessa on sõja valguses osutunud eriti populaarseks. «Ma ei suuda seda kirjeldada, mida ma iga päev tunnen,» räägib restorani perenaine Tatiana, kelle süda on täitunud inimeste toetuse ja heade soovidega. 

Tallinna vanalinnas Pikal tänaval on juba neli aastat pakkunud Ukraina maitseelamusi restoran Odessa. Selle elukaaslastest omanikud Yuriy Chernov ja Tatiana Dubinina on mõlemad nii sündinud kui üles kasvanud Ukrainas.

Intervjuu klapitamine Tatianaga võttis nädal aega, kuna naiselegi ootamatult on restoran pea iga õhtu pilgeni täis. «See kõik on väga ootamatu... olen saanud viimasel ajal meeletult palju kirju nii partneritelt, klientidelt, sõpradelt kui ka inimestelt, keda ma ei tunne. Püüan kõigile vastata,» ütles ta vabandades. Kirjadele vastab Tatiana üldjuhul õhtul, kui restorani uks on lukku keeratud.

Valik restoran Odessa roogi.
Valik restoran Odessa roogi. Foto: Eero Vabamägi

Suurem huvi restorani vastu on tärganud just viimastel nädalatel. «Külastatavus on oluliselt suurenenud... tullakse toetust väljendama,» rääkis Tatiana, öeldes, et see tunne on kirjeldamatu.

«Eestlaste toetus on olnud muljetavaldav... see tegelikult ei üllatanud, sest ma ei kahelnud selles,» nentis ta, lisades, et on sel Eestis elatud aja jooksul siinseid inimesi tundma õppinud. «Ma ei suuda seda kirjeldada, mida ma tunnen. Igal õhtul on mul rõõm näha Tallinna läbivalt Ukraina lipuvärvides. Miljon korda aitäh, et olete meiega,» on ta hingepõhjani liigutatud.

«Loeme ööd ja päevad uudiseid»

Siiski valutavad nad südant nii kodumaa kui Ukrainas elavate sugulaste pärast. «Oleme hirmul ja muretseme nende pärast pidevalt. Loeme ööd ja päevad uudiseid.»

Tatiana püüab aga oma positiivsust säilitada. «Sellise toetusega me peame võitma, muud võimalust olukorra lahendamiseks ei ole, meie armee kaitseb kodumaad ja nad on piisavalt tugevad, et koos riigiga vastu võidelda.» Olukord Ukrainas on aga šokeeriv. «Inimesi tapetakse, põgenikke on palju – see on kurbus ja valu, see tuleb peatada.»

«See kurbus ja valu tuleb peatada.»

Töö aitab muredest põgeneda

Naise sõnul on töö just see, mis aitab muremõtetest eemale. «Töö aitab meil veidigi muredest põgeneda. Ma tunnen iga, tõesti iga inimese toetust ja nende soojad sõnad ja siirad emotsioonid lähevad sügavale hinge.»

Restoran Odessa peakokk Yuriy Chernov.
Restoran Odessa peakokk Yuriy Chernov. Foto: Eero Vabamägi

Ukrainas toimuvast rääkides lisas Tatiana, et see kõik on väga lihtne ja selge. «Seal toimuv on nii vale ja midagi sellist ei tohiks kaasaegses maailmas toimuda.»

«Ma soovin, et mitte kunagi ei peaks keegi sarnast olukorda läbi elama. See on valus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles