Grete Paia valutab südant Ukraina sõprade pärast: neid ei ole olnud võimalik kätte saada

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Grete Paia
Grete Paia Foto: Galina Deinega

«Tühi tunne on ja piinlikkus, kui mõtlen, mille pärast enda elus veel ehk kuu tagasi nurisesin ja pirtsutasin,» räägib lauljatar Grete Paia avameelselt Instagramis.

«Viimased kaks nädalat on olnud väga rasked… hing on haige, magada on olnud keeruline, ebameeldiv ärevus on kogu aeg sees. Mul on südamest kahju ja valus ja vastik, et selline asi aastal 2022 üldse võimalik on. Esimesed päevad ei tundunud see isegi reaalne...» jagab Grete Paia oma jälgijatega.

«Olen tundnud süümepiinu abituse tõttu, et peale annetuste ja erinevate abiorganisatsioonide toetamise ei anna väga muud teha… lihtsalt ootad, vaatad, loed… LOODAD, et see õudus saaks kiiresti läbi.»

Lauljatar tõdeb, et tema süda valutab teadmatusest Ukrainas elavate sõprade ja tuttavate pärast. «Neid ei ole lihtsalt olnud võimalik kätte saada. Nii palju on öelda, samas ei ole sõnu, millega seda kõike kirjeldada… miski pole piisav.»

Paia tunnistab, et tunneb piinlikust, mõeldes sellele, et kuu tagasi nurises ja pirtsutas ta selle üle, mis tal olemas on. «Kui lihtne on hetkega meilt võtta ära kõik, mis on oluline, KÕIK, millele oleme oma elu rajanud. Kuidas ja miks vaid sellistes olukordades jõuab päriselt kohale, et elus ei tohi mitte midagi iseenesestmõistetavalt võtta. Hoidkem ja hinnakem seda, mis meil on. Et meil on vabadus, et meil on oma maa, keel, kultuur, traditsioonid ja kombed. Et meil on vaba meedia ja vabadus avalikult arvamust avaldada. Et meil on valikuvabadus.»

Lõpetuseks avaldab ta vapratele ukrainlastele kiitust. «Müts maha ukrainlaste ees, kes oma kodu ja meie kõigi vabaduse eest nii vapralt võitlevad! Ma lihtsalt väga loodan ja palun, et see õudus lõppeks võimalikult ruttu ja et rohkem inimesi ei saaks viga… süütuid inimesi.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles