Potterist piraatideni! Putini skandaalsest kohtumisest sündinud meemid naerutavad netirahvast

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Putin ja tema kurikuulus teekann said meemiks.
Putin ja tema kurikuulus teekann said meemiks. Foto: Kaader videost/ Instagram

Venemaa ajalehe Novaja Gazeta kohaselt oli 24. veebruaril näidatud Putini sõjakuulutusvideo filmitud ette juba päevi varem. Järgmisena sattus tähelepanu alla video, mis tehti Putini külaskäigul Aerofloti õppekeskusesse. Viimasest on nüüdseks saanud meemimeistrite inspiratsiooniallikas.

Õppekeskuses filmitud video hakkas sotsiaalmeedias levima, sest sellel on justkui näha, et Putini käsi läbib mikrofoni. «See on ette salvestatud, green screen'iga (rohelisel taustal – toim),» spekuleeris üks kommenteerija. Teine aga naljatles, et Venemaa president on leidnud uue ameti. «Putini uus töökoht: meelelahutaja, kes näitab lastele, et käsi saab läbi mikrofoni minna.»

Putin hoiatas sellel kohtumisel, et igasugune katse kehtestada Ukrainas lennukeelutsooni on võrdne konflikti alustamisega, ning ütles, et Lääne sanktsioonid Venemaale on sarnased sõja kuulutamisega.

Seejärel tekitas tähelepanelikes vaatajates küsimusi samas videos teekannult nähtav peegeldus. Kas see reedab, et video on lavastatud? 

«Tõde peegeldub Putini veekannult – seal pole näha «kohtumisi stjuardessidega». Lihtsalt tühi kontor,» kirjutatati Twitteris. «Teepoti peegeldusest ei ole näha ühtki stjuardessi!» nõustus ka teine kommenteerija. Levima hakkasid spekulatsioonid, et Putini osa filmiti eraldi ja tegu on osava montaažiga.

Nüüd on sama video jõudnud meemimeistriteni. Stjuardesside asemel vestleb Venemaa president küll hoopis eri linateostest tuttavate seltskondadega. Kellega täpselt, vaata allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles