«Kui vastutustundetu!» Endise ministri mõtteavaldus kütusehindade teemal saab kõvasti kriitikat (7)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi

Endise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo sõnavõtt kütusehinna tõusu teemal on paljude inimeste meelest praeguses olukorras täiesti kohatu. «Täiesti «geniaalne» on Ukraina sõja tõttu taevasse hüpanud kütusehinna tõusus maailmaturul meie valitsust süüdistada,» pahandatakse Kingoga ühismeedias.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige ning endine politsei- ja riigiametnik Kert Kingo jagas kolmapäeval ühismeedias oma mõtteid kütusehinna järsu tõusu kohta. «Reformierakonna osalusega valitsus on jäänud oma vanade liistude juurde – tõsta aktsiise, hindasid, makse ja viia rahvas vaesusesse. Teha vaeseks kõik meie elanikud ja teha vaeseks või ajada pankrotti meie ettevõtted,» kirjutas Kingo kolmapäeval ühismeedias tehtud avalduses.

«Põhjendades seda eelarvetasakaalu, rohepöörde või teab millega. Ei mingit hoolivust oma rahva suhtes! Ei mingit empaatiat ega märkamist! Huvitav, mis toimub nende inimeste peades, kes ikka ja jälle kõigele vaatamata valivad jätkuvalt Reformierakonda?» küsis ta.

Paljude inimeste meelest on selline mõtteavaldus praegu täiesti kohatu. «Selle postitusega kinnitate järjekordselt, miks teid riigikogu rumalaimaks liikmeks peetakse. Täiesti «geniaalne» on Ukraina sõja tõttu taevasse hüpanud kütusehinna tõusus maailmaturul meie valitsust süüdistada, et läbi selle ennast upitada,» pahandatakse postituse kommentaariumis.

«Kui vastutustundetu peab olema, et ka praegusel ajal üritada sellise ibaga omale nürimeelsete populaarsuspunkte koguda. Ja selline inimene on meil parlamendis,» imestatakse veel. «Huvitav, kas Soome ja Läti hinnatõusudes on ka Reformierakond süüdi? Äkki on Reformierakond Putini tekitatud kaoses ka süüdi?» küsitakse endiselt ministrilt.

Loomulikult leidub ka neid, kes on Kingoga samal lainel. «See ei ole enam kogemata, see on teadlik, tahtlik ja sihipärane tegevus,» märgitakse Kingo postituse kommentaariumis. «Valitsuse tekitatud olukord ja tegutsemine või mittetegutsemine ei peaks küll jätma kahtlust oma mittesobivusest,» lisatakse eelnevale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles