Eluaegne vang Romeo Kalda võitis taas Euroopa inimõiguste kohtus Eestit (4)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Romeo Kalda
Romeo Kalda Foto: Mihkel Maripuu

Eluaegset vanglakaristust kandev Romeo Kalda võitis Euroopa inimõiguste kohtus Eesti riiki. Kohus mõistis Kalda kasuks 5000 eurot mittevaralise kahjuna. Kaebus puudutas kinnipeetava lühiajaliste kohtumiste korraldamist läbi klaasist vaheseina.

Euroopa inimõiguste kohtu (EIK) otsuses seisab, et 2015. aastal esitas kaebaja korduvalt vanglale taotlusi, et tema lühiajalised kohtumised abikaasaga toimuksid ilma klaasist vaheseinata ja ilma sisetelefoni vahenduseta. Kõik taotlused jäeti rahuldamata viitega vangla sisekorraeeskirjale, mille kohaselt eraldatakse kokkusaamisruumis või muus kokkusaamiseks ettenähtud kohas kinnipeetav ja temaga kohtuma tulnud isik klaasist vaheseinaga.

Tartu halduskohus jättis Kalda kaebuse rahuldamata, märkides, et vangla sisekorraeeskiri ei näinud ette võimalust korraldada kohtumine kaebaja soovitud viisil. Ka Tartu ringkonnakohus jättis kaebaja apellatsioonkaebuse rahuldamata, kuid lisas, et kaebaja ei ole põhjendanud, kuidas klaasist vahesein tema õigusi rikkus, ning teisalt oli kaebaja ohuhinnangu alusel vaheseinaga eraldamine igal juhul õiguspärane. Riigikohus kaebaja kassatsioonkaebust menetlusse ei võtnud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles