Irpinis hukkunud pere põgenes sõja eest juba teist korda

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy

Möödunud nädalal levisid meedias šokeerivad fotod Vene sõdurite poolt maha lastud perest Irpinis. Tänaseks on teada, et ohvrid olid 43-aastane hinnatud raamatupidaja Tatjana Perebeinos, tema 18-aastane poeg Nikita ning 9-aastane tütar Alise.

Fotod tee ääres lebavatest surnukehadest jõudsid maailmas eri väljaannete lehekülgedele. Ühtlasi sai sel hetkel selgeks, et Venemaa lubatud humanitaarkoridorid ongi pelgalt lubadused.

Pärast Donetski separatistlike vägede eest põgenemist kolis perekond täpselt neli aastat tagasi Ukraina pealinna Kiievi äärelinna, kus oli plaanis rajada oma kodu ja vaadata, kuidas lastest sirguvad noored. Kuid taas puhkes sõda ja nad olid sunnitud kodust põgenema. Seda tehti küll viimasel hetkel, kuna Tatjana pidi hoolitsema ka haige ema eest.

Tatjana Perebeinos oli IT idufirma SE Ranking raamatupidamise juht. Veel kolm päeva enne Ukraina sõja puhkemist oli ta kolleegidega Gruusias tööreisil, vahendab Daily Mail.

Ta oli armastatud kolleeg, kellel oli töökaaslaste sõnul suurepärane huumorimeel ja kes oli ettevõttes tuntud ennekõike vastutulelikkuse ja leebuse poolest. Tatjana oli oma kolleegide jaoks nagu vanem õde.

«Ta vastas alati ja rääkis kõikidest võimalustest.»

Veidi rohkem kui kaks nädalat tagasi jõi Tatjana Perebeinos kolmepäevasel tööreisil Gruusias kolleegidega veini ja ajas nendega juttu. Ta naeris, kui noore idufirma töötajad jagasid oma erakordselt ambitsioonikaid ja pikaajalisi plaane. «Tema juurde võis alati minna ka kõige rumalamate küsimustega maksude või rahvusvaheliste maksete kohta,» ütles üks kolleeg. «Ta vastas alati ja rääkis kõikidest võimalustest.»

Kuid Tatjana ei saanudki võimalust oma tööalaseid unistusi ellu viia. Pere viidi evakuatsiooni käigus üle Irpini silla ja seejärel pidid nad ületama tänava. Kahjuks sattusid nad sel hetkel täpselt venelaste mürsutule alla.

Pühapäeval Irpinis jäädvustatud kaadrid kinnitasid, et Venemaa väed ründasid tihedalt asustatud tsiviilpiirkondi, kus mehed, naised ja lapsed üritasid riigist põgeneda. Samal ajal eitas Putin jätkuvalt Ukraina linnade pommitamist.

Pühapäeval surma saanud pere liikmed lebamas Irpini tänaval.
Pühapäeval surma saanud pere liikmed lebamas Irpini tänaval. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama. Lisaks saadavad mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles