MOEST MUSINI ⟩ Kõige veidramad ja kõmulisemad hetked Oscarite gala punasel vaibal

Elu24
Copy
«South Parki» loojad Matt Sone ja Trey Parker Oscarite galal 2000. aastal.
«South Parki» loojad Matt Sone ja Trey Parker Oscarite galal 2000. aastal. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tänavu on põhjust tähistada, sest pärast paariaastast pausi astuvad staarid taas kord Oscarite galal punasele vaibale! Just seetõttu teeme glamuurist pakatava õhtu eel põgusa ülevaate kõige veidramatest ja kõmulistemast hetkedest auhinnagala punasel vaibal.

BJÖRKI LUIGEKLEIT

Kindlasti üks kõige meeldejäävam hetk Oscarite gala punasel vaibal on Islandi lauljatari Björki luigekleit. Lauljatar tõmbas kleidi selga 2001. aasta Oscarite jagamisele, kuhu ta oli kutsutud seetõttu, et tema lugu «I've Seen It All» kõlas filmis «Dancer in the Dark» ning nomineeriti parima laulu auhinnale, vahendab bravotv.com.

Kostüümile lisaks otsustas Björk keset punast vaipa ka kuldse muna muneda.

SACHA BARON COHENI TUHA INTSIDENT

Näitleja Sasha Baron Cohen 2012. aastal Oscarite punasel vaibal.
Näitleja Sasha Baron Cohen 2012. aastal Oscarite punasel vaibal. Foto: Shutterstock

Filmiga «Borat» üle ilma tuntuks saanud USA näitleja Sacha Baron Cohen väisas 2012. aastal Oscarite galat «Dikataatori» filmi karakterina. Tal oli kaasas urn, mille sees oli väidetavalt Põhja-Korea endise juhi Kim Jong-ili tuhk. Selle kallas Cohen saatejuht Ryan Seacresti peale.

ANGELINA JOLIE MUSITAS VENDA

Kui Hollywoodi staar Angelina Jolie 2000. aastal filmi «Girl, Interrupted» eest parima kõrvalosatäitja Oscarile nomineeriti, võttis ta auhinnagalale kaasa oma venna James Haveni. Südamliku perekondliku hetke tegi aga näitlejanna veidraks, kui ta hakkas punasel vaibal vennaga suudlema. «Ma armastan oma venda praegu väga,» ütles ta hiljem Oscari võitjana oma tänukõnes.

«SOUTH PARKI» PILVES LOOJAD

Populaarse animatsioonisarja «South Park» loojad olid samuti 2000. aastal Oscarite galale kutsutud. Matt Stone ja Trey Parker saabusid galale kleitides ning nad on hiljem tunnistanud, et tarvitasid enne tähtsat õhtut hapet.

Parker oli tol aastal nomineeritud ning Stone tema kaaslaseks. «Ma ei unusta kunagi hetke, kui ma limusiinist välja astusin,» kirjeldas Stone galale saabumist.

TAGURPIDI CELINE DION

Moehuvilised võivad mäletada seda legendaarset hetke 1999. aasta Oscarite galalt, kuhu lauljatar Celine Dion ilmus omapärases pükskostüümis. Nimelt jäi punasel vaibal mulje, et Dioni pintsak oli tagurpidi seljas.

Kuigi see oli tahtlik valik, siis heakskiitu lauljanna kostüüm meedias siiski ei saanud ja seda peeti toona üheks halvimaks Oscarite punase vaiba riietuseks.

PURJUS GEORGE CLOONEY

Olgugi et George Clooney oli 2010. aastal üks Oscari nominentidest, oli näitleja kindel, et võitu ta ei saa. Sellepärast võttis Clooney julgelt Oscaritele kaasa pläsku täis viskit ja oli lõpuks silmnähtavalt joogine. Õnneks oli Clooneyl õigus ja ta kaotas Oscari Jeff Bridgesile, kuid loodetavasti oli tolle aasta auhinnagala näitleja jaoks siiski unustamatu.

ANGELINA JOLIE JALG

Moeõnnestumisi on Oscarite punasel vaibal olnud küll palju, aga vahel on lausa uskumatu, millised detailid hakkavad ühismeedias oma elu elama. Nõnda pälvis 2012. aastal meeletult tähelepanu Angelina Jolie parem jalg, mille ta punasel vaibal julgelt kleidiääre alt välja tõstis.

Sotsiaalmeedias läksid lendu tuhanded meemid ja jalale pühendati isegi Twitteri konto.

ANNE HATHAWAY ÜLLATUS

Aasta hiljem pidi Oscarile nomineeritud Anne Hathaway ilmuma punasele vaibale moedisainer Valentino loominguga ning seda kinnitas Oscarite eel isegi tema meeskond. Näitlejanna saab moeloojaga muide ka väga hästi läbi. Tähtsal õhtul astus Hathaway punasele vaibale aga hoopis heleroosa Prada kleidiga, mis šokeeris paljusid. Hiljem selgus, et kaasnäitleja muusikalist «Les Miserable» kandis samuti Valentino kleiti, mis olevat Hathaway omaga liialt sarnane. Seejärel otsustas Hathaway ise hoopis Prada kasuks. 

Anne Hathaway 2013. aastal Oscarite galal.
Anne Hathaway 2013. aastal Oscarite galal. Foto: Shutterstock

Kahjuks tähendas Prada kleidiga punasele vaibale saabumine seda, et Hathaway sai enda rinnanibudele pühendatud Twitteri konto. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles