Leonardo DiCaprio annetas oma vanaema kodumaa Ukraina toetuseks miljoneid dollareid (1)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Leonardo DiCaprio on USA filminäitleja, produtsent ja ÜRO rahusaadik.
Leonardo DiCaprio on USA filminäitleja, produtsent ja ÜRO rahusaadik. Foto: RW/MPI/Capital Pictures, Scanpix

Kuulsad näitlejad ja režissöörid abistavad Ukrainat suurte annetustega.

Hollywoodi staar Leonardo DiCaprio annetas kümme miljonit dollarit oma vanaema kodumaale Ukrainale, vahendavad Hindustan Times ja News18

Leonardo DiCaprio emapoolne vanaema Helene Indenbirken sündis Odessas Jelena Stepanovna Smirnovana. 1917. aastal emigreerus ta koos oma vanematega Saksamaale, kus 1943. aastal sündis pommivarjendis DiCaprio ema Irmelin Indenbirken. Irmelin lahutas poja isast George DiCapriost, kui Leonardo oli vaid üheaastane, ja kasvatas poega üksi. Leonardo oli oma vanaemaga väga lähedane, vanaema toetas tema näitlejakarjääri algusest peale ja käis lapselapse filmide esilinastustel. Vanaema suri 2008. aastal 93-aastasena. 

Leonardo DiCaprio on võitnud 101 filmiauhinda. Kaheksa korda on ta olnud maailma kõige kõrgemalt tasustatud näitlejate edetabelis.
Leonardo DiCaprio on võitnud 101 filmiauhinda. Kaheksa korda on ta olnud maailma kõige kõrgemalt tasustatud näitlejate edetabelis. Foto: AdMedia / MediaPunch via www.imago-images.de, Scanpix

DiCaprio otsustas annetada kümme miljonit dollarit Ukraina toetuseks ega plaaninud sellest kogu maailmale teatada. Info avaldas rahvusvaheline Visegradi fond, mille on asutanud Tšehhi, Ungari, Poola ja Slovakkia, et edendada Visegradi riikide koostööd ning nende ühisalgatusi teiste riikidega.

Näitleja on pikalt olnud seotud kliimakatastroofi vastu võitlemisele pühendatud algatustega. Juba 1998. aastal, kui DiCaprio oli 25-aastane, asutas ta koos perega Leonardo DiCaprio Sihtasutuse, et toetada «jätkusuutlikku arengut kogu maailmas».

Mitmed näitlejad ja režissöörid on Ukrainale toetust avaldanud. Cambridge'i ülikoolis toimunud kohtumisel ütles Robert De Niro, et tuleb teha kõik, et peatada Venemaa agressioon. Ryan Reynolds ja Blake Lively osalevad Ukraina heaks korjandusel ja lubavad kahekordistada iga annetatud summa. 

Kiievis sündinud Mila Jovovich, kellel on Ukraina ja Venemaa juured, on Ukrainas toimuvast vapustatud. Ta tunnistas, et on nii-öelda kaheks rebitud. Mila Kunis ja Ashton Kutcher andsid teada, et kavatsevad samuti Ukrainat toetada. Kunis ja Kutcher plaanivad annetada kolm miljonit dollarit. Eesmärk on koguda 30 miljonit dollarit.

Milla Jovovich on Ukraina ja Vene päritolu näitlejanna, modell ja laulja.  
Milla Jovovich on Ukraina ja Vene päritolu näitlejanna, modell ja laulja.  Foto: Norbert Scanella, Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles