Kristel Aaslaid aitab Eestisse Ukraina põgenikke: 44 väsinud hinge...

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Kristel Aaslaid
Kristel Aaslaid Foto: Sander Ilvest

Raadio 2 saates «R2 Pulss» rääkis Ukraina-Poola piiril toimuvast Kristel Aaslaid, kes on ulatanud abikäe Ukraina sõjapõgenikele.

Raadiointervjuu ajal viibis lauljatar Poolas, kuhu sõitis sõpradega, et abistada Ukrainast põgenevaid kodanikke ja tuua nad Eestisse.

Aaslaiu sõnul tekkis idee sõita sõjapõgenikele vastu tema sõbral, kes oli paar päeva varem Ukraina-Poola piiril käinud. Nüüd asuti teele aga suurema seltskonnaga ja Poola sõideti suisa kaheksa minibussiga.

Varssavi rongijaamas, kus inimesed Eesti Pagulasabi korraldusel bussidesse paigutati, avanes muusikule ääretult kurb vaatepilt.

«Põgenikud on tohutult väsinud ja suurt jututuju neil pole,» rääkis ta enda bussis olnud ukrainlastest, kelle seas oli nii sülelapsi, naisi kui noorukeid. «Näha noori emasid pisikeste lastega... »

Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Poola ei sõidetud tühjade autodega, vaid kogumispunktidesse toimetasid nad nii riideesemeid kui toitu.

«See ei mahu pähe, kui näed neid lapsi ringi jooksmas, aga nad ei saa toimuvast midagi aru. Aga sealsamas on murest murtud ja väsinud emad,» rääkis Aaslaid. «Nemad ise on muidugi uskumatult tugevad ja sellele tuleb tohutult au anda.» 

Instagrami loos jagas muusik, et kaheksa autoga toodi Eestisse 44 sõjapõgenikku.

Aaslaiu sõnul on neist paljudel juba tuttavad siin ootamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles