Lauljatar Liis Lemsalu läks Eestisse saabunud sõjapõgenikele appi (1)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Remo Tõnismäe

Äsja Mehhiko puhkuselt Eestisse naasnud lauljatar Liis Lemsalu leidis kohe võimaluse abistamaks Ukrainast saabunud sõjapõgenikke.

Põhja-Tallinnas aadressil Niine 2 avati vastuvõtukeskus Ukraina põgenikele. Esmaspäeval hakkas ühismeedias levima info, et seal on järjekord väga pikk ja äsja Eestisse saabunud ukrainlased vajaksid hädasti soojasid riideid ning toidukraami.

Abipalvest haaras teiste seas kinni Liis Lemsalu. «Viisin pirukaid ja snäkke ootajatele, antud hetkel on seal õnneks piisavalt toitu (mingiks ajaks muidugi),» teatas lauljatar Instagramis.

Liis Lemsalu käis sõjapõgenikel abis.
Liis Lemsalu käis sõjapõgenikel abis. Foto: Kuvatõmmis/ Instagram

Vaid paar päeva varem avaldas lauljatar mõtteid Ukrainas toimuva sõja kohta. «Kui kiiresti võib maailm muutuda ja kui habras on meie tegelikkus. Kui ma kaks nädalat tagasi reisile läksin, ei osanud ma eales ette kujutada, et tagasi tulles on meie kõigi reaalsus pea peale pööratud,» selgitas ta ühismeedias. 

«Ma olen niivõrd kurb ja ausalt öeldes ka vihane. Kindlasti on paljudel meist tekkinud küsimus, et kuidas antud olukorras aidata ja mida üldse teha... Usun, et tähtis on hetkel tõese informatsiooni levitamine ja jagamine, mitte antud olukorra ignoreerimine (kui vähegi võimalik, siis ka omapoolsed annetused Ukrainale/abivajajatele). Soovin kõigile palju jaksu ja külma närvi sel äreval ajal, elagu vabadus!»

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama. Lisaks saadavad mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles