Ukrainas dokfilmi filminud Hollywoodi staar meenutab kohtumist Ukraina presidendiga: erakordne hetk, olin lõpmata liigutatud (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Sean Penn 2021. aastal Ukrainat külastamas.
Sean Penn 2021. aastal Ukrainat külastamas. Foto: AFP/SCANPIX

Hollywoodi staar ja kahekordne Oscari-võitja Sean Penn (61) lendas sõja puhkedes Ukrainasse, et filmida seal Venemaa rünnakust dokumentaalfilmi. Veidi aega hiljem oli ta aga sunnitud riigist lahkuma. CNNile antud intervjuus meenutab Penn pisaratega võideldes kohtumist president Volodõmõr Zelenskõiga.

Ameerika näitleja ja režissöör Sean Penn lendas Ukrainasse, et filmida seal dokumentaalfilmi, vahendas Variety. Ettevalmistused selleks on kestnud juba mõnda aega. Varem külastas Penn Ukrainat 2021. aasta novembris.

Penn osales ka Ukraina pealinnas Kiievis toimunud pressikonverentsil. «Penn on käinud presidendi kantseleis, rääkinud asepeaministriga, ka kohalike ajakirjanike ning Ukraina sõjaväega,» avaldati meedias.

Presidendi kantselei tegi ameeriklase kohta ametliku avalduse ning kiitis Penni. «Režissöör tuli spetsiaalselt Kiievisse, et siinseid sündmusi ja Ukrainas toimuvat jäädvustada, eesmärgiga näidata maailmale tõde Venemaa sissetungist meie riiki. Sean Penn on üks neist, kes toetab Ukrainat, tänapäevast Ukrainat. Meie riik on talle sellise julguse ja aususe eest tänulik.»

Avalduses lisati: «Sean Penn demonstreerib vaprust, millest on paljudel teistel, eriti mõnel lääne poliitikul, puudu jäänud. Mida rohkem on selliseid inimesi, Ukraina tõelisi sõpru, kes toetavad vabadusvõitlust, seda kiiremini suudame peatada selle kohutava Venemaa sissetungi.»

Nüüd andis Penn CNNile intervjuu, kus meenutab pisaratega võideldes kohtumist Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. «Kohtusin president Zelenskõiga päev enne sissetungi ja sissetungi päeval. Ma ei tea, kas ta teab, et on selleks kõigeks sündinud. Kuid oli selge, et ma olen tunnistajaks nüüdismaailma silmis täiesti uudsele vaprusele, väärikusele ja armastusele, mida sellest mehest õhkub. Lisaks sellele, kuidas ta on riigi ühtseks teinud. See oli erakordne hetk ning olin temast lõpmata liigutatud.»

Penn on aastate jooksul olnud paljude sõjavastaste ja humanitaaroperatsioonide keskmes. 2020. aasta dokumentaalfilm «Citizen Penn» («Kodanik Penn») kirjeldas näitleja jõupingutusi mittetulundusühingu CORE asutamisel, mis oli vastuseks 2010. aasta Haiti maavärinatele.

Venemaa president Vladimir Putin tunnustas Donetski ja Luhanski isehakanud rahvavabariike ning teatas ööl vastu 24. veebruarit sõjalise operatsiooni alustamisest Donbassis. Sama päeva hommikul kella viie ajal tabasid Venemaa raketilöögid eri piirkondi ja sõjalisi objekte Ukrainas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles