TUULEST VIIDUD Noorel USA aktivistil oli Pariisi moenädalal Marilyn Monroe hetk

Elu24
Copy
USA poliitaktivist ja modell Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022.
USA poliitaktivist ja modell Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022. Foto: J.M. HAEDRICH/SIPA/Scanpix

USA aktivist, tiktokker ja modell Amelie Zilber (19) väisas nädalavahetusel Pariisi moenädalat. Noor naine oli selga pannud laimirohelise kleidi, mille saba hakkas ühel hetkel ikoonilisel moel lehvima.

Märtsi lõpus 20. sünnipäeva tähistav Amelie Zilber on enim tuntud modelli, aktivisti ja tiktokkerina. Noor neiu liitus ühismeediaga alles 2019. aastal, kuid tal on Instagramis juba üle 2,5 miljoni fänni, vahendab Seventeen. TikTokis on tal fänne aga üle seitsme miljoni. 

Möödunud nädalal käis Amelie Pariisi moenädalal, kus tal oli väike «ulakas» hetk. Nimelt läks Amelie kleit ühel hetkel tuule tõttu lendu.

Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022.
Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022. Foto: J.m. Haedrich/sipa/Scanpix

Hetk meenutab legendaarset pilti, mille fotograaf Sam Shaw tegi oma sõbrast Marilyn Monroest 1954. aastal New Yorgis, kui näitlejanna kleit hõljus tuules, vahendab Biography

Amelie isa on pärit Prantsusmaalt, kuid ema on Liibanoni ja Ameerika päritolu. Tänu sellele oskab neiu nii inglise kui ka prantsuse keelt.

Ta usub, et ilusad inimesed saavad olla ka targad. «Arvan, et on oluline, et inimesed, kes on ilusad, enesekindlad ja armastavad iseennast, saavad olla ka intelligentsed. Arvan, et see on stereotüüp, mille peaksime murdma, ja selle kallal töötama. Kas me ei saaks pidada normaalseks, et ilusad tüdrukud on väga targad?» rääkis Amelie möödunud aastal.

2. detsembril 2021 kutsuti Amelie ka Valgesse Majja, kus ta intervjueeris poliitikut. Kuigi ta ei täpsustanud, kellega ta intervjuud tegi, mainis Amelie, et ta on olnud aastaid tema fänn.

Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022.
Amelie Zilber Pariisi moenädalal 6. märtsil 2022. Foto: J.m. Haedrich/sipa/Scanpix

Amelie asutas 2017. aastal uudiskirja Two Minute Times pärast seda, kui avastas, et paljud tema sõbrad teadsid väga vähe uudistest ja neil polnud kannatlikkust pikkade artiklite lugemiseks. Uudiskiri hõlmab tähtsaid uudiseid lühemas formaadis, et need oleks lihtsasti arusaadavad. Amelie on ka üks Unicefi saadikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles