VIDEOMEENUTUS Lidli avamine jäi Säästumarketi möllule kõvasti alla

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tallinnas Juhkentali tänaval asunud Säästumarket.
Tallinnas Juhkentali tänaval asunud Säästumarket. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uute kaupluste avamine on alati rahvarohke. Paljud inimesed tahavad olla esimeste seas, kes uue poe uksest sisse astuvad. 3. märtsil avatud Saksa odavpoekett Lidl tõi ootuspäraselt kaasa suured rahvamassid. Lidli avamise valguses meenutame, milline möll toimus Säästumarketi avamisel 2009. aastal. 

TikTokis ringleb video 2009. aastast, mil Tallinnas avati Säästumarket. Uue kaupluse avamise puhul tehakse tihti soodustusi teatud kaubagruppidele. Säästumarketi avamisel pakuti odava hinnaga suhkrut – 32 eurosenti kilogramm. 

Vaata, milline tunglemine kaupluse avamisel toimus: 

@naabrikass

Säästumarketi avamine Tallinnas 2009

♬ original sound - Koera Näoga Kõuts

Säästumarketi kaubamärgi omanik oli Rootsi ettevõte ICA, millele kuulub Rimi Baltic ja mille koosseisus tegutsesid lisaks Säästumarketitele ka Rimi poed. 8. novembril 2016 teatas Rimi Eesti otsusest loobuda Säästumarketi nimest ja kontseptsioonist. Kolmkümmend viis kauplust nimetati ja kohandati ümber Mini-Rimideks 2017. aasta jooksul.

Uus poekett Eesti kaubandusmaastikul – Lidl 

3. märtsil 2022 avas Lidl üle Eesti kaheksa kauplust – Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus.

Lidl on Eestisse investeerinud üle 80 miljoni euro ja loonud üle 1000 uue töökoha. Kõik Lidli kauplused Eestis on avatud iga päev kell 8.00–22.00.

Koos kaupluseketi arendamisega on Lidl investeerinud ka erinevatesse kohalikesse taristuprojektidesse ja keskkonda. Tartus Annelinnas on Lidl välja ehitanud uue Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku. Pärnus on loodud uus tee Papiniidu piirkonda. Ka Tallinnas ja Narvas on Lidl andnud olulise panuse linnakeskkonda – loonud puhkealasid, ehitanud uusi teid ning istutanud poodide ümbrusesse ligi 7000 puud ja põõsast.

Vaata Lidli avamisest videot SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles