Ukraina tennisetäht Sergi Stahovskii haaras reketi asemel relva: lapsed ilmselt arvavad, et olen turniiril

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy

«Tahaksin, et mul oleks ajalugu, mida oma lastele rääkida,» räägib Ukraina tennisist Sergi Stahovskii, kes jättis abikaasa ja kolm last, et minna kodumaad kaitsma, kirjutab CNN.

Sõja puhkemise hetkel viibis Ungaris elav 36-aastane tennisetäht Sergi Stahovskii kogu perega Dubais puhkusereisil. Tennisist otsustas jätta oma kolm last ja abikaasa ning liituda Ukraina armeega, et kodumaad kaitsta.

«Ma olen siin sündinud, siia on maetud mu vanavanemad ja ma tahaksin, et mul oleks ajalugu, mida oma lastele rääkida,» ütles ta. «Keegi siin ei taha, et Venemaa neid vabastaks. Nad on juba vabad, neil on demokraatia.»

Stahovskii sõnul on ta valmis tegema kõik, et päästa Ukraina ja selle kodanikud.

Otsus naine ja lapsed maha jätta ning sõtta minna, ei tulnud lihtsalt. «Seda kõhklemata öelda oli võimatu. Mul on naine ja kolm last. Kui ma oleksin koju jäänud, tunneksin süümepiinu, et ma ei tulnud tagasi Ukrainasse, aga nüüd, kui ma olen siin, tunnen end süüdi, et jätsin nad koju,» tunnistas ta.

Sergi Stahovskii
Sergi Stahovskii Foto: ATP/Scanpix

Erinevalt abikaasast ei tea Stakhovsky kolm last, et isa haaras relva ja läks Ukraina eest võitlema. «Lapsed ilmselt arvavad, et olen tenniseturniiril. Mina ega mu naine ei öelnud neile kuhu ma lähen. Küllap nad varsti aru saavad.»

Karjääri tipphetkel oli Stahovskii oli maailma edetabelis 31. kohal.

Jaanuaris mängis ta oma viimase profimatši Austraalia lahtistel ja otsustas seejärel 18.aastat kestnud tennisekarjäärile joone alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles