Briti meedia: ukrainlasest snaiper tappis tähtsa Vene kindralmajori (6)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina väeüksuse poolt hävitatud Vene tank Luhanski piirkonnas
Ukraina väeüksuse poolt hävitatud Vene tank Luhanski piirkonnas Foto: ANATOLII STEPANOV/Scanpix

Ukraina sõjas kaotas elu Vene kindralmajor Andrei Suhhovetski, kes on seni kõige kõrgema auastmega sõjaväelane, kes on selles sõjas hukkunud. Briti meedia teatel lasi Suhhovetski 1. märtsil maha ukrainlasest snaiper.

47-aastase Suhhovetski surma kinnitas lisaks lääne meediale Kremli häälekandja Pravda, kuid kõrge sõjaväelase surma paika ei ole avaldatud.

Suhhovetski oli Venemaa 7. dessantdiviisi ülem. Venemaa riikliku uudisteagentuuri TASS teatel määras president Vladimir Putin möödunud aasta novembris Suhhovetski Venemaa kesksõjaväeringkonna 41. armeekorpuse ülema asetäitjaks.

Varem oli kindralmajor teeninud muu hulgas Põhja-Kaukaasias ja Süürias ning saanud Kremlilt kaks vapruse medalit.

Suhhovetski sai postuumselt Venemaa kangelaseks. 

USA sõjandusekspertide hinnangul on lahingute ühe juhi surm Ukraina jaoks oluline taktikaline võit ja Venemaa vägede jaoks suur motivatsioonilangetaja.

Raadiosõnumid, mida Briti luurajad pealt kuulasid, näitasid selle nädala alguses, et venelastel on tekkinud mitmeid raskusi, millest osa on sõjalised ja osa logistilised.

«Suur asi, kui tõsi,» kommenteeris USA luureteenistuse endine staabiülem Dan Hoffman Suhhovetski surma.

Venemaa kaitseministeerium kinnitas 2. märtsil, et Ukraina «erioperatsioonis» on hukkunud 498 Vene sõdurit. Ukraina andmetel on Venemaa kaotanud sõjas umbes 9000 võitlejat.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles