Lugeja küsib: kas süsimustad lumekuhjad jäävadki Lasnamäele?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tumedad lumekuhjad Lasnamäel.
Tumedad lumekuhjad Lasnamäel. Foto: Erakogu

Kevad on saabumas ja lumi sulab. Tallinnas Lasnamäe nõlval võib näha suuri lumekuhjasid, mis on muutunud süsimustaks. Elu24 lugeja küsib, kas need tumedad kuhjad jäävadki sinna ja kas need saastavad keskkonda. Elu24 uuris Lasnamäe linnaosa valitsuselt.

«Lasnamäe nõlvadel on jõhkralt suured süsimustad lumehunnikud,» kirjutas Elu24 lugeja toimetusele. «Kas need lumekuhjad lihtsalt aurustuvad või viiakse need ikka kuhugi ära, kas need saastavad keskkonda ka?» küsib lugeja.

Vastuse saamiseks pöördusime Lasnamäe linnaosa valitsuse poole. Linnaosavalitsuse nõunik Viktoria Panova ütleb, et sinna on kuhjatud lumi, mida keskkonna- ja kommunaalamet veab kokku Lasnamäelt ja teistest linnaosadest. «Tänavu sadas maha ning kogu linnast korjati kokku tunduvalt rohkem lund kui eelnevatel aastatel. Paevälja on vaid üks üheksast kohast Tallinnas, kuhu veetakse kokku kogutud lumi,» selgitab Panova. 

«Praegu ei ole plaanis neid lumekuhjasid kusagile viia,» ütleb nõunik. 

Keskkonnareostuse pärast muretsema ei pea. «Kemikaalide sisaldust kontrollib keskkonna- ja kommunaalamet, siiani ei ole amet ohtlikku kemikaalide osakaalu tuvastanud. Lume sulamise järel plats korrastatakse ja teostatakse vajalikud pinnaseuuringud,» avaldab Panova.

Jaanuari alguses kajastas Elu24 Mustamäe elanikele suurt muret põhjustanud öist lumesaha töötamist, mis häiris paljude mustamäelaste und. Üks linlane mainis, et lume kuhjamisest tulenevad mustaks värvunud hunnikud võivad püsida isegi kuni juunikuuni. Loe lugu SIIN.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles