Isa ei usu Kiievis asuva muusikust poja juttu sõjast: see on jamajutt, sõda pole (10)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Kiievis asuv muusik Miša Katsurin.
Kiievis asuv muusik Miša Katsurin. Foto: Kuvatõmmis videost.

Instagramis jagab mõtteid tuntud muusik Miša Katsurin, kelle isa ei usu sõja toimumist.

Miša Katsurin on 27-aastane Kiievi muusikaringkondades tuntud muusik, kes on loonud Rohelise Teatri, noorteklubi ATLAS ning korraldanud suure hulga toredaid pidusid. Katsurin jagab oma Instagrami kontol mõtteavaldust sellest, kuidas tema isa ei usu sõja toimumist.

«Mu oma isa ei usu mind,» ütleb Katsurin. «Mu isa töötab turvamehena Nižni Novgorodi lähedal asuvas kloostris. Ta on sügavalt usklik inimene ja saadab mulle kõikide kirikupühade puhul postkaarte. Eile hakkasin mõtlema, et miks isa pole mulle helistanud, sõda ju käimas, ja helistasin ise,» kirjutab noor andekas muusik. 

«Rääkisin talle põhjalikult toimuvast, aga isa vastas, et see on jamajutt, sõda pole ja venelased päästavad neid natside käest, kes kasutavad tsiviilisikuid lahingus inimkilpidena. Veel rääkis ta, et vene sõdurid annavad ukraina sõduritele toiduaineid ja sooje riideid,» avaldab Katsurin.

«Mu oma isa ei usu mind, kuigi teab, et olen siin, Kiievis, ja näen seda kõike oma silmaga. Ka seda, kuidas minu ema, isa eksnaine, peidab end pommitamise ajaks koos vanaemaga vannituppa,» ütleb mees nördinult. 

«40 protsenti Vene Föderatsiooni elanikkonnast kasutab Instagrami ja Facebooki. Ja enamik neist ei usu seda, mida meie, kiievlased, seal kirjutame. Meid usub, teab ja toetab vaid väike osa lugejatest. Sügav kummardus neile,» ütleb Katsurin.

Suurel osal inimestest pole aga isegi võimalust adekvaatsele informatsioonile ligi pääseda. Katsurin kirjutab: «Ent ülejäänud enam kui 80 miljonit inimest ei pääse tõelisele teabele isegi ligi ja on sada protsenti veendunud, et oleme natsid, kannibalid ja kaabakad. Kujuteldamatu!»

Üks Katsurini postituse kommenteerijatest jagab oma kogemust: «Mu ema elab Donetskis. Ma ei saa temaga praegu rääkida. Ta toetab Putini «operatsiooni» ja käsib mul olla kannatlik, kuna nad päästavad meid. Ja täna helistas ta mulle ja ütles, et ma ei läheks õue ega suhtleks meie sõjaväega, kuna nad võivad mind lihtsalt tappa.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles