VIDEO ⟩ New Yorgi Metropolitan Opera lasi tuntud soprani Putini toetamise pärast lahti (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venelannast sopran Anna Netrebko kummardamas pärast etenuse lõppu Itaalias Milanos La Scala ooperimaja «Tosca» etendust 7. detsembril 2019
Venelannast sopran Anna Netrebko kummardamas pärast etenuse lõppu Itaalias Milanos La Scala ooperimaja «Tosca» etendust 7. detsembril 2019 Foto: LUCA BRUNO/Scanpix

Ameerika Ühendriikide New Yorgi Metropolitan Opera vallandas venelannast tuntud soprani Anna Netrebko pärast seda, kui ilmnes, et ta toetab Venemaa presidenti Vladimir Putinit ja tema Ukraina vallutamise plaane.

Metropolitan Opera juht Peter Gelb sõnas, et kuulsast sopranist ilma jäämine on suur kaotus, kuid neil ei olnud teist võimalust, teatab cnn.com.

«Metropolitan Operale on see tohutu kaotus, kuna Anna on läbi meie ajaloo üks paremaid lauljaid. Kuid Putin tabab ukrainlasi ja Anna toetab Putinit, seega ei saanud meie koostöö jätkuda,» lisas Gelb.

Netrebko pidi sel kevadel astuma üles Giacomo Puccini ooperis «Turandot» ja järgmisel hooajal laulma Giuseppe Verdi ooperis «Don Carlo».

Venelannast sopran Anna Netrebko esinemas 8. juulil 2021 Kreekas Ateenas ooperigalal
Venelannast sopran Anna Netrebko esinemas 8. juulil 2021 Kreekas Ateenas ooperigalal Foto: ANGELOS TZORTZINIS/Scanpix

Netrebkot hakkab ooperis «Turandot» asendama Ukraina sopran Ljudmila Monastõrska. Kes hakkab venelanna asemel laulma ooperis «Don Carlo», teatatakse hiljem.

Netrebko ei ole avalikult Putini tegevust kommenteerinud, kuid on olnud sotsiaalmeedias teda toetaval seisukohal.

2014. aastal annetas ta suure summa Donetski ooperiteatrile. Donetsk koos Luhanskiga on kaks Ida-Ukraina ala, mida kontrollivad venemeelsed separatistid. Seal välja kuulutatud niinimetatud rahvavabariike tunnustas Vene president Putin, leides nii õigustuse Ukrainasse tungimiseks.

Ta lasi end jäädvustada koos ühe separatistide juhi ja Novorossiiskaja lipuga, mida separatistid kasutavad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles