VIDEO ⟩ «Südamesoov» räägib loo õdedest, kes peavad pärast ema traagilist kaotamist kahekesi toime tulema

Elu24
Copy
«Südamesoovi» hooaja avaosa räägib õdede Kaisa ja Elisabethi loo.
«Südamesoovi» hooaja avaosa räägib õdede Kaisa ja Elisabethi loo. Foto: Erakogu

Täna kell 20.00 stardib saatejuht Keili Sükijaineni juhtimisel Kanal 2 head tegeva saate «Südamesoov» uus hooaeg. Sel kevadel tuuakse televaatajateni 12 emotsionaalset ja mõtlemapanevat lugu inimestest, kes on näinud elu kõiki värve, kuid ei ole hoolimata sellest alla andnud ning pingutavad iga päev parema homse nimel.

Hooaja esimeses episoodis räägitakse õdede Kaisa ja Elisabethi lugu, kus kohtuvad keerulised eluteed, rasked valikud ning olukorrad, millest pääsemine näib võimatu. Selles õpetlikus loos täituvad südamesoovid, mis annavad õdede elule uue alguse.

Kaisa ja Elisabeth kaotasid ema 2020. aasta suvel. Ema oli jäänud oma muredega üksi ja võttis endalt elu ajal, mil üheksa-aastane Elisabeth oli kodus. Teised pereliikmed said Anneli surmast teada siis, kui Elisabeth neile segaduses helistas, sest ta ei saanud aru, miks ema isegi oma lemmiklaulu peale ei ärka ning on sinine ja lilla.

Elisabeth ja Kaisa koos oma emaga.
Elisabeth ja Kaisa koos oma emaga. Foto: Erakogu

Sellest ajast peale on 22-aastane Kaisa oma õele nii ema kui isa eest. Kaisal olid aga juba enne ema surma maksmata võlad, mis olid paari aasta jooksul kogunenud nii kiirlaenude kui järelmaksude võtmise tagajärjel.

Lahendamatuid probleeme pole ja alati on keegi, kes on valmis sinu mure ära kuulama!

Abi leiab:

• Veebilehelt www.peaasi.ee leiab infot ning õppematerjale nii vaimse tervise toetamise kui ka raskuste kohta. Peaasjade keskuses saab nõustamist kirja teel. 16–26 aasta vanustel noortel on võimalik tulla nõustamisele kas videosilla teel või kohapeale. Korraldatakse ka vaimse tervise koolitusi.

• Lastel ja ka täiskasvanutel, kes on mures mõne lapse pärast, on võimalik helistada lasteabitelefonile 116 111. Lasteabitelefon töötab ööpäev läbi ja sellele numbrile helistades võib helistaja jääda anonüümseks.

• Kui tunned, et sinus esineb ärevuse, masenduse või teiste vaimse tervise murede sümptomeid, helista tasuta vaimse tervise tugiliinile 660 4500 (avatud ööpäev läbi).

• Ohvriabi kriisitelefon 116 006 annab kiiret abi inimestele, kes on langenud süüteo, hooletuse või halva kohtlemise ohvriks või kogenud füüsilist, vaimset, majanduslikku või seksuaalset vägivalda. Teenus on helistajale tasuta ning abi on tagatud kogu ööpäev.

Nüüd, kui õed peavad kahekesi hakkama saama, rusub võlakoorem aga eriti tugevalt. Põhiharidusega Kaisa on sattunud justkui nõiaringi – võlad kasvavad kohtutäiturite käes ja nende maksmine võtab palgast arvestatava summa, vähese haridusega tehtava töö eest ei saa kuigi palju palka ja koolis edasi õppida ei ole aega, sest raha teenimiseks tuleb võimalikult palju tööd teha. Kodus ootab aga väike õde, kes igatseb üle kõige võimalikult tihti koos Kaisaga ujumas käia. Kui aga eelarves peab valima toidu ja spaapileti vahel, on vastus ilmselge.

«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen koos Elisabethiga.
«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen koos Elisabethiga. Foto: «Südamesoov»

«Südamesoov» räägib õdede loo, sest Kaisa tahab innustada ka teisi, kelle peres võivad olla sarnased rasked ajad. Ta näitab, et on võimalik ka noorena võtta vastutus oma õe eest, sest päris oma perekond on alati kõige tähtsam.

«Südamesoov» alustab Kanal 2s täna kell 20, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles