Metal-bändi Twisted Sister eksliider lubab ukrainlastel kasutada oma hittlugu sõjahüüuna: mu vanaisa oli pärit Ukrainast

Inna-Katrin Hein
Copy
Dee Snider esinemas 31. augustil 2019 Šveitsis Aarburgis Riverside'i festivalil
Dee Snider esinemas 31. augustil 2019 Šveitsis Aarburgis Riverside'i festivalil Foto: HP Roos/Scanpix

USA metal-bändi Twisted Sister endine juht ja laulja Dee Snider toetab ukrainlasi nende võitluses Venemaaga, lubades kasutada neil sõjahüüuna oma 1984. aasta menukat pala «We’re Not Gonna Take It».

Snider sõnas, et ukrainlased vajavad sõjahüüdu ja tema laulu sõnad sobivad selleks hästi.

«Luban ukrainlastel laulu «We’re Not Gonna Take It» kasutada sõjahüüuna. Minu vanaisa oli pärit Ukrainast, kuid kahjuks neelas Nõukogude Liit Ukraina pärast teist maailmasõda alla. Seda ei tohi uuesti juhtuda,» teatas rokkar Twitteris.

Snideri teade sai USA-s ka kriitika osaliseks, kuna muusik ei lubanud seda pala kasutada koroonapandeemia eitajatel ega maskivastastel.

Laulja vastas kriitikale: «Inimesed küsivad minult, miks ma luban oma pala «We're Not Gonna Take It» kasutada ukrainlastel, aga ei lubanud kasutada maskivastastel. Vastan nii, et üks on õiglane võitlus ebaõigluse vastu ja teine on lapsik vingumine ebameeldivuse tõttu.»

USA metal-bänd Twisted Sister sai alguse 1970. aastate alguses New Jerseys ja edasi tegutseti New Yorgis. Bänd lõpetas tegevuse 2016.

Bändi kuulusid kitarrist Jay Jay French, kitarrist Eddie Ojeda ehk Fingers, laulja Dee Snider, bassimängija Mark Mendoza ehk The Animal ja trummar Anthony Jude Pero.

Metal-bändi Twisted Sister liikmed vasakult: A. J. Pero, J. J. French, Dee Snider, Mark Mendoza ja Eddie Ojeda 29. aprillil 2003 New Yorgis pressikonverentsil
Metal-bändi Twisted Sister liikmed vasakult: A. J. Pero, J. J. French, Dee Snider, Mark Mendoza ja Eddie Ojeda 29. aprillil 2003 New Yorgis pressikonverentsil Foto: Peter Morgan/Scanpix

Nende läbilöögiks kujunes 1984. aastal ilmunud kolmas album «Stay Hungry» ja singel «We're Not Gonna Take It».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles