Ukraina juurtega Vasell Marjunitš: valmistume, et suuta sugulasi majutada

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Sellel pildil on Vasell Marjunitš koos oma vanaisaga Ukrainas 2019. aastal.
Sellel pildil on Vasell Marjunitš koos oma vanaisaga Ukrainas 2019. aastal. Foto: Erakogu

Elu24 võttis ühendust Ukraina juurtega Vasell Marjunitšiga, kes toetab perega igati sugulasi sõjapiirkonnas ja ka Lääne-Ukrainas. Mees on valmis PPA-d aitama ka tõlketööga, et abi ukrainlastele oleks kiire ja sujuv.

Vasell Marjunitš on kunstiline inimene, kes armastab loodust ja spirituaalsust. Teda võib kohata teinekord koeraga mõnes metsas või aasal kivi otsas istudes parmupilli mängimas.

Ukrainas toimuv on ka temas ärevust tekitanud, sest mure seal elavate sugulaste pärast on suur. Praegu valmistub tema pere majutama Eestis oma kaugeid sugulasi, kes proovivad julma sõja eest põgeneda.

Õnneks elab enamik tema sugulasi Lääne-Ukrainas, kus on veel üsna rahulik. «Kuna piiril on ummistused, siis oodatakse rahulikumat aega. Ehk siis oodatakse, et kaugemate piirkondade põgenikud saaks enne Euroopa Liitu siseneda,» kirjeldab mees olukorda.

Lääne-Ukraina sugulased pidid omakorda aitama praegu otse sõjakoldest tulevaid sugulasi, sest nende juures on veel turvaline.

«Hetkel on minu ja mu lähedaste abi olnud annetamine ja vaime toetamine – suhtlemine, ära kuulamine,» räägib Marjunitš sellest vähesest, mida nad saavad praeguses raskes olukorras sugulastele pakkuda.

Tähelepanuväärne on aga see, et Ukrainas elab Marjunitši 99-aastane vanaisa, kes on II maailmasõja veteran ja võitles Nõukogude armees fašistliku okupatsiooni vastu.

Vanaisa elab Ukrainas koos tütre ja tütrepoja perega.

Lisaks sugulastele on Marjunitš valmis aitama ka teisi põgenikke, mistõttu pakkus ta end PPA-le tõlgiks, et selge ja täpne info jõuaks kiiresti abivajajateni. Veel pole PPA temaga ühendust võtnud, kuid Marjunitš on valmis, kui see vajadus peaks siiski tekkima.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles