Varjupaikade MTÜ annetab Ukrainast lemmikutega pagenutele loomatoitu

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kassipere
Kassipere Foto: Unsplash

Üle Eesti loomade varjupaikasid haldav Varjupaikade MTÜ on otsustanud aidata neid, kes on Ukrainast koos lemmikloomadega sõja eest Eestisse pagenud, annetades neile loomatoitu ja muud vajalikku.

«Püüame olla abiks nii, kuis jaksame,» alustab Varjupaikade MTÜ postitust Facebookis.

Postituse kohaselt on MTÜ pidanud päevi läbirääkimisi põllumajandus- ja toiduametiga, et aidata neid Ukraina inimesi, kes on sõja eest Eestisse põgenenud koos lemmikloomadega. Varjupaikade MTÜ lubab anda abivajajatele loomatoitu, lemmikloomatarvikuid ning muud vajalikku nende vajaduse põhjal ja kokkuleppeliselt. Abi pakuvad nad Harju-, Pärnu-, Lääne-, Viljandi-, Valga- ja Võrumaal. Abivajajad saavad venekeelset infot telefoninumbril +372 5689 7495.

«Meil on tohutult hea meel, et mitmed Eesti loomakaitseorganisatsioonid on asunud tegutsema ning ulatanud oma abikäe Ukrainas kohapeal viibivatele loomadele!» seisab postituses.

MTÜ hoidvat oma Ukraina kolleegidega ka sidet. Nendega kontakti saamine oli raskendatud, kuid nüüdseks on neil õnnestunud kindlaks teha, milline on olukord sealsetes varjupaikades.

Ukraina loomakaitseorganisatsiooni Happy Paw väitel on seal otsa lõppemas toiduvarud, mõnes varjupaigas pole nende teatel isegi vett ega elektrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles