Loomad sõjakoldes: Ukrainas asuva Ugolyoki varjupaiga juht otsib võimalust koos loomadega põgenemiseks (1)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Sõjas vajavad abi ka loomad.
Sõjas vajavad abi ka loomad. Foto: Mailiis Ollino

Eesti loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad annab sotsiaalmeedias teada, et Ukrainas asuv Ugolyoki loomade varjupaik on pommirahe all. Nähtamatud Loomad organiseerib transporti ja toiduabi Ugolyoki asukate päästmiseks.

«Oleme kontaktis Ugolyoki varjupaiga vapra juhataja Alexandraga, kes ligi 400 loomaga otsib võimalust põgenemiseks. Aita neid päästa sõja käest,» on kirjas Facebooki kontol Nähtamatud Loomad. On asutud koguma raha selleks, et aidata varjupaiga juhil koos loomadega sõjakoldest pääseda. 

Ugolyoki varjupaiga juhataja Alexandra unistus on alati olnud pühendada elu loomade kaitsmisele. 2013. aastal päästis ta ühe hüljatud hobuse. Ühest hobusest sai peagi 3, varsti liitus nendega 5 lehma ning mitu kodutut koera.

Nii sündiski Ugolyoki farmiloomade varjupaik, kus praeguseks on kokku 105 hobust, 93 lehma, 5 varssa, 34 vasikat, 46 kitse, 72 koera, 12 kassi, 3 eeslit, 32 lammast ja 8 poni.

Alexandra on päästnud need loomad julmast elust ning pakkunud neile armastust ja hoolt, mida iga loom väärib. Ta ei jäta neid loomi, oma armsamaid pereliikmeid ka praegu sõja ajal ja otsib võimalust koos nendega evakueerumiseks.

Nähtamatute Loomade asutaja ja tegevjuht Kristina Mering ütleb, et nad teevad kõik endast oleneva, et aidata Alexandral koos loomadega sõjakoldest pääseda.

 

MTÜ Nähtamatud Loomad

EE922200221066221071

Selgitus: Ugolyok

Kõik annetused suunatakse Ugolyoki farmiloomade varjupaiga sõjakoldest päästmiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles