Eesti kontserdikorraldaja päästis Venemaale lõksu jäänud artisti

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy

«Lugu on tegelikult selline, et see bänd lendas 24. veebruari hommikul Venemaale. Kui nad seal maandusid, said nad teada, mis toimub,» räägib Damn.Loudi eestvedaja Roman Demchenko, kuidas sattus teisipäeva õhtul Sveta baaris Ukraina toetuseks lavale astunud bänd Venemaal olukorda, kus nad sealt enam minema ei saanud.

«Meie sõber Jacopo Bertelli esines mõned päevad tagasi Venemaal ning jäi puhkenud sõja ja õhuruumipiirangute tõttu sinna kinni. Toome Jacopo läbi maismaapiiri Eestisse ning ühtlasi esineb ta ka Sveta baaris oma sooloprojektiga M!R!M. Kontsert on heategevuslik ning ilma piletita. Ukse peal saab annetada kas sularahas või kaardiga ning kõik tulu saadetakse edasi MTÜ-le Ukraina Heaks,» seisab eile õhtul Tallinnas Sveta baaris toimuva ürituse kirjelduses. 

Ürituse korraldaja Roman Demchenko tunnistas Elu24-le, et mõte Ukraina toetuseks kontsert korraldada tekkis esmaspäeva hommikul. «Nad jõudsid Venemaale möödunud neljapäeval ja järgmisel päeval pandi juba õhuruum kinni ning nad ei saanud Venemaalt ära. Nad üritasid igatepidi kuhugi lennata, näiteks läbi Türgi, aga lõpuks ei saanud,» räägib Demchenko, kes sai seejärel kõne Peterburist. «Paluti abi ja siis nad tulidki mööda maismaad Tallinna. Siis otsustasimegi, et teeme selle kontserdi!»

M!R!M on Londonis tegutseva itaallase Jacopo Bertelli soolo synth-wave'i projekt, milleks ta ammutab inspiratsiooni retro-süntesaatoritest, õudusest ja astronoomiast. Kuratlikult võluv Jack Milwaukee on Jacopo Briti alter ego, kellega ta on juba viimased seitse aastat oma magamistoas salvestanud intiimseid romansse 80date tunnetusega.

Itaalia muusiku analoog-süntesaatorite meloodiad ja vanemast hiphopist inspireeritud instrumentaalid on täiuslik heliriba unenägude äärel seiklevate armukeste sosistamisele ja vanadele filmidele – ainsad kohad siin maailmas, kus kõik lõppeb hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles