VIDEO Ukrainast põgenenud poiss pisarsilmil: isa läks meie kangelasi, armeed aitama

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Ukrainast põgenes poiss.
Ukrainast põgenes poiss. Foto: Reuters/ScanPix

Sotsiaalmeedias ringleb videoklipp Ukrainast põgenenud poisist, kes räägib pisaratega võideldes, kuidas isa jääb kodumaad kaitsma.

Ukraina pealinn Kiiev on olnud päevi Vene vägede tule all ja kümned tuhanded pagevad riigist, kõndides mitu päeva mööda maanteed Ukraina-Poola piirile.

Reedel kuulutas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi välja 90 päeva kestva üldmobilisatsiooni ehk mehed vanuses 18–60 ei tohi riigist lahkuda.

«Jätsime isa Kiievisse. Ta hakkab asju müüma ja aitama meie kangelasi, meie armeed,» rääkis Ukraina poiss Mark Goncharuk pisaratega võideldes. «Ta võib isegi sõdida,» lisas ta ajakirjanikule.

Kiievist Poola piiri poole kõndinud poiss ütles, et oli jalutanud ligi kolm tundi. «Ma arvasin, et jalutame kaks-kolm päeva. Arvasin, et jalutame terve päeva, aga sa päästsid meid,» ütles ta pisaraid pühkides. 

Poisiga väikese intervjuu teinud väljaande Reuters ajakirjanik Natalie Thomas kirjutab Twitteris: «Eile jõudsime tagasi Ukraina piiri äärde ja meil õnnestus seitse inimest oma kaubikusse mahutada. Nad on läbi põrgu tulnud, et Kiievist pääseda.»

Instagramis jagas videot poisist The Guardian.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles