Ukraina meremees üritas Mallorcal uputada Vene relvaoligarhi jahti

Inna-Katrin Hein
Copy
Jaht. Pilt on illustreeriv
Jaht. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ukrainlasest meremees Tarass Ostaptšuk üritas Hispaaniale kuuluva Mallorca saare Port Adriano sadamas uputada Venemaa riikliku relvade ekspordifirma Rosoboronexport juhi Aleksander Mihhjevi jahti Lady Anastasia.

Hispaania politsei võttis 55-aastase Ostaptšuki 27. veebruaril kinni ja mees tunnistas, et tegi seda, kuna Vene väed üritavad ta kodumaad vallutada, teatab bbc.com.

Ukrainlane pidi astuma teo pärast Mallorcal kohtu ette, kus ta ütles, et ei kahetse midagi ja teeks sama uuesti.

«Nägin uudistest, kuidas Vene ründehelikopter ründas Kiievis hoonet. Sõjas kannatavad eelkõige tsiviilelanikud. Mul sai mõõt täis ja sain aru, et pean midagi tegema. Venemaa relvaärikas Mihhjev on samuti mu kaasmaalaste tapmises süüdi,» sõnas Ostaptšuk politseile.

Ta kuulus Mihhjevi 48-meetrise jahi meeskonda ja otsustas selle kättemaksuks uputada.

Mallorca kohus vabastas ukrainlase uurimise ajaks. Mees sõnas kohalikule meediale, et ta lendab Mallorcalt Poolasse ning sealt edasi liigub kas rongi või bussiga Ukraina pealinna Kiievisse, et oma kodumaa eest võidelda.

«Ma ei kavatse oma riiki kaotada. Ma ei ole kangelane, olen keskealine mees, kuid mul on palju kogemusi mehaanikuna. Ma pole kunagi relva käes hoidnud, aga vajadusel hoian,» sõnas Ostaptšuk enne Mallorcalt lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles