PILTUUDIS Moskva metroos vaikides protesteerinud naine kogub ühismeedias kuulsust

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Meeleavaldus Moskvas.
Meeleavaldus Moskvas. Foto: SIPA/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel avaldati terves maailmas Ukrainas toimuva sõja ning Venemaa president Vladimir Putini otsuste vastu meelt. Paraku asuti Venemaal toimunud rahvakogunemistelt inimesi vägisi ametivõimude poolt ära viima. Nüüd liigub ühismeedias aga foto vaikides protesteerivast naisest Moskva metroos.

Hoolimata ohust saada ametivõimude poolt vahistatud, toimuvad Venemaal Ukrainas möllava sõja vastu suured meeleavaldused. Kuid selgub, et alati ei peagi selleks häält tegema või suurtes gruppides kogunema, et oma hääl ning seisukoht kuuldavale tuua.

Twitteris hakkas esmaspäeva hommikul inimeste südameid võitma väidetavalt Moskva metroos pildile jäänud naine, kes on end väggi ühemõtteliselt Ukraina lipuvärvidesse riietanud.

Venemaal toimusid ka pühapäeval meeleavaldused, kus vahistati kokku üle 2000 inimese. Juba eelmisel nädalal arreteeriti tuhandeid sõjavastaseid protestijaid. Venemaal võeti pühapäeval üle riigi kinni üle 2000 sõjavastase meeleavaldaja, edastas sõltumatu vaatluskeskus.

Kinnivõtmiste kohta andmeid kogu OVD-Info ütles, et Ukraina sõja neljandal päeval võeti kinni 2114 inimest, kirjutab Postimees.

Neljapäevast alates on kinni võetud 5250 inimest.

Tuhanded inimesed on eiranud Venemaa karme protestiseadusi ning korraldanud üle kogu Venemaa meeleavaldusi.

Pühapäeval kogunes Peterburis protestima umbes 400 inimest, neist võeti kinni umbes 200. Protestijad kandsid plakateid tekstiga «Ei sõjale», «Venelased minge koju» ja «Rahu Ukrainale». «On häbi, et meid on sajad, võibolla tuhanded ja mitte miljonid,» ütles 35-aastane insener Vladimir Vilohhonov AFP-le.

Pealinnas Moskvas asuval Puškini väljakul võeti kinni umbes 50 inimest, kelle seas oli ka juhuslikke möödujaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles