FOTOD JA VIDEO ⟩ Afgaani ja Iraagi põgenikud kasutavad ära sõda ja tulevad Ukraina kaudu Poola

Copy

Elu24-le laekunud info kohaselt on Ukraina-Poola piiri ületamas põgenikud Afganistanist ja Iraagist võttes ära põgenike jaoks vabu kohti, mis on mõeldud ukrainlastele.

Eestis elav ukrainlane rääkis Elu24-le, et nad püüavad poola kaudu ära tuua Ukrainast oma sugulasi. Põgenikele mõeldud laagris vaatas neile aga vastu üllatav vaatepilt- suurem osa põgenikest seal olid hoopis Afganistani ja Iraagi põgenikud.

Lviv linna Krakovi maanteel asuvas Krakovetsi piirilinnas sugulastel vastas käinud Viktoria rääkis, kuidas kohalikesse kaubanduskeskustesse on tehtud põgenike vastuvõtukeskus, kus enamuses (umbes 70 protsenti inimestest) on teadmata päritoluga tumedanahalised inimesed.

Viktoria saatis meile ka kaubanduskeskuses tehtud videod ja selgitas, et kui Ukraina põgenikud viiakse kohe edasi vastuvõtjate või poola vabatahtlike poolt, kas kodudesse või hotellidesse, siis idamaise päritoluga rahvas peatub kaubanduskeskustesse pandud välivoodite peal.

Naise sõnul võib tegu olla nende samade Valgevene kaudu saabunud Afgaani ja Iraagi põgenikega, kes kasutavad ära sõda ja tulevad Ukraina kaudu Poola.

Tähelepanuväärne on ka see, kui vaadates Viktoria videosid, siis Ukrainast ei ole võimalik täna üle 18-aastastel meestel väljuda.

«Need mehed videotes ei saa olla seetõttu Ukraina põgenikud!» ütles Viktoria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles