Restoranipidaja kiirtestide mittelubamisest: aeg oleks eredas kevadpäikeses korraks silmad lahti teha ja olukorrast aru saada

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Mrs Waffle vahvlikohvik
Mrs Waffle vahvlikohvik Foto: Erakogu

Elu24 poole pöördus kohvikupidaja, kes avaldas muret teadusnõukoja juhi Toivo Maimetsa hiljutise väljaütlemise pärast, mille kohaselt ettevõtjad ise justkui ei soovi koroonatestide aktsepteerimist oma toitlustuskohas. Elu24 võttis ühendust mitmete kohvikupidajatega ja uuris, kas külastajate testitulemuse kontrollimine on suur lisatöö. 

Veebruari keskel eetris olnud «UV faktori» saates arutati piirangute ja nende kaotamise teemat. Mitmeid ettevõtjaid jäi Teadusnõukoja juhi Toivo Maimetsa väljaöeldu häirima ja üks toitlustusettevõtte omanik pöördus Elu24 poole palvega uurida kohvikupidajatelt, kuidas nemad testide teemat näevad.  

Saates «UV faktor» väitis teadusnõukoja juht Toivo Maimets, et ettevõtjatele ei saa panna kohustust kõik inimesed läbi testida. «Kellele te panete selle testimise ülesande? Kujutame ette, et ma olen restoranipidaja. Mul tulevad õhtul kell kaheksa lauad inimesi täis. Kas mina pean restoranipidajana hakkama kõiki neid inimesi testima,» küsib Maimets. «Kui arutelu oli, siis rääkisin restoranipidajate ja kontsertide korraldajatega, ei saa ettevõtjatele panna kohustust kõik need inimesed läbi testida,» ütles Maimets ja lisas, et restoraniomanikud endale seda lisakohustust ei taha. Maimets tõdes, et nad analüüsivad pidevalt, milliseid piiranguid leevendada saaks ja küsimus on, millises tempos seda teha. Kui paljud ühiskonnad on otsustanud piirangud kaotada, siis Eestis on seis endine ja piiranguid kaotatud veel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles