Naistepäevaks vabadusse? Korduvalt juhtimisõiguseta rooli keeranud Kalvi-Kalle võib ennetähtaegselt vangist vabaneda (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Kalvi-Kalle Kruusamäe
Kalvi-Kalle Kruusamäe Foto: TV3

Mootorsõiduki lubadeta juhtimist harrastav tõsielustaar Kalvi-Kalle Kruusamäe võib ennetähtaegselt vangist vabaneda. Kohtuotsus tehtakse teatavaks enne naistepäeva.

Esmaspäevasel istungil arutati Kalvi-Kalle Kruusamäe tingimisi enne tähtaega vabastamist koos elektroonilise valve kohaldamisega.

Kohtuistungil toetas Tallinna Vangla tingimisi ennetähtaegset vabastamist ning prokurör nõustus vangla seisukohaga. Kohus teeb oma seisukoha teatavaks määrusega 7. märtsil ehk Kalvi-Kalle võib vabaneda just naistepäevaks. 

Eelmise aasta 8. juunil määrati Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas Kalvi-Kalle Kruusamäele ilma vastava kategooria juhtimisõiguseta mootorsõiduki süstemaatilise juhtimise eest karistuseks üks aasta ja 17 päeva reaalset vangistust.

2021. aasta augusti alguses aga kirjutasime, et tõsielustaar naudib siiani vabadust, tehes TikTokis otseülekandeid mootorsõiduki roolist. Tartu kohtu pressiesindaja Anett Kreitsman sõnas toona, et Kruusamäe esitas kohtule avalduse vangistuse edasilükkamiseks, seda perekondlikel põhjustel. «Kohus leidis, et avaldus on põhjendatud ning seadus lubab kohtule esitatud asjaolude korras karistuse täitmisele pööramist edasi lükata kuni kahe kuu võrra,» rääkis Kreitsman Elu24-le.

12. septembril noormees aga Tallinna vanglasse ei ilmunud. «Mis see sinu perset torgib?» vastas ta telefonitsi too päev küsimusele, kas kavatseb vanglasse karistust kandma minna. «Päev on alles hommik, mida sa siin jahud.»

Pärastlõunal helistas tagasi aga hoopis rõõmsamas tujus Kruusamäe, kes tundus sõprade seltsis lõbutsevat. «Sõbrad tahavad ka midagi öelda,» ütles ta telefonitoru edasi andes. «Hakkasid vist kartma,» sõnas ta, kui sõbrad midagi ei kostnud.

Kohtule saabus 9. septembril Kruusamäelt uus taotlus vangistuse täitmisele pööramise edasilükkamiseks kahe kuu võrra, taas perekondlikel põhjustel.

13. septembril jättis kohus määrusega tõsielustaari taotluse rahuldamata. Selle määruse järgi oli ta kohustatud ilmuma karistust kandma 7. oktoobril. Seekord jõudis kurikuulus tõsielustaar ilusti õigeks ajaks Tallinna vanglasse ega püüdnud eesootavat karistust enam kuidagi vältida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles