Rimi annab aru: miks avastavad ostjad poelettidelt endiselt Venemaa päritolu kaupa?

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Rimi e-poest ostes peab praegu arvestama pooleteisepäevase kättetoimetamisajaga. Nii tasub tervetel inimestel endiselt vanamoodsalt poes käia.
Rimi e-poest ostes peab praegu arvestama pooleteisepäevase kättetoimetamisajaga. Nii tasub tervetel inimestel endiselt vanamoodsalt poes käia. Foto: Sille Annuk

Rimi teatas neljapäeval, et nende kaubavalikust eemaldatakse kõik Venemaa päritolu kaubad, kuid Venemaalt pärit viinad on hetkel veel poelettidel olemas. «Vene ja Valgevene päritolu tooted on kõikidest Eesti Rimi kauplustest eemaldatud 28. veebruari õhtuks,» lubab Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats.

Solidaarsuses Ukraina ja ukrainlastega, keda on palju nii Rimi töötajate kui klientide seas, ning olles sügavalt vastu Venemaa kallaletungile Ukrainale, lõpetab Rimi Baltic Venemaa päriolu kaupade müügi oma kauplustes, teatas Rimi neljapäeval.

Otsus tähendab, et alates eilsest hakati kõigis Rimi poodides Eestis, Lätis ja Leedus eemaldama tootevalikust vene ettevõtete toodetud kaupu. Rimi Baltic teavitab ka oma varustajaid, et lõpetab Venemaa päritolu kaupade hankimise.

Sellest hoolimata võib endiselt Rimi lettidelt leida tuntud Venemaa kaubamärke kandvaid viinapudeleid. Näiteks reedel teatas telemees Urmas Eero Liiv Facebooki postituses, et Rimist saab endiselt venemaist alkoholi. Sarnaseid postitusi lisandus ühismeediasse nädalavahetuse jooksul mitmeid: kas Rimi plaanib oma lubadusest ikka kinni pidada?

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats kinnitab, et Vene ja Valgevene tooteid asuti eemaldama nii e-poest kui lettidelt juba reedel peale neljapäeva õhtul sündinud otsust.

«Plaanis oli kõik tooted võimalikult kiiresti kaardistada ja eemaldada, ent tulenevalt koroonaga seotud personalipuudusest ei ole sellega veel lõpule jõutud. Küll aga said kõik Vene toodete hankijad teate sisseostu lõpetamisest reede, 25.veebruari ennelõunal,» ütleb Bats. 

«Mõistame inimeste ootust, et jõuaksime selle protsessiga võimalikult kiiresti lõpule ja pingutame selle nimel. Vene ja Valgevene päritolu tooted on kõikidest Eesti Rimi kauplustest eemaldatud 28. veebruari õhtuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles