Ukraina armee teatel lasi noor Vitali end õhku ja takistas Vene vägede edasi liikumist (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina armee sõdurid Kiievi lähedal 24. veebruaril, kui Vene väed Ukrainas rünnakuid alustasid
Ukraina armee sõdurid Kiievi lähedal 24. veebruaril, kui Vene väed Ukrainas rünnakuid alustasid Foto: DANIEL LEAL/SCANPIX

Hersoni piirkond on strateegiliselt tähtis nii Ukrainale kui Vene armeele, kuna asetseb Venemaa poolt 2014 okupeeritud Krimmi poolsaare põhjaosas ja läbi selle saavad Vene väeüksused liikuda edasi Ukraina siseosadesse.

Sellest sai aru ka noor mereväe insener Vitali Skakun, kes pakkus end vabatahtlikuna välja, kui oli vaja meest, kes laseks õhku Krimmi Henišeski silla, teatab iltalehti.fi.

Skakun jõudis panna sillale lõhkeaine, kuid kui ta oli silla all ja paigaldas viimaseid lõhkeainepakke, sõitsid sellele Vene tankid.

Noor ukrainlane sai aru, et tal ei jää muud üle, kui sild koos endaga õhku lasta, et vaenlane hävitada.

«Noor Vitali oli üks esimestest sõduritest, kes kohtus vaenlasega. Ta võitluskaaslaste sõnul teatas Vitali raadio teel, et laseb silla õhku. Kahjuks ei pääsenud ta operatsioonist eluga,» teatas Ukraina armee.

Ukraina armee teatel hukkus Vitali Skakun kangelasena, ta takistas vaenlase edasiliikumist ja andis Ukraina üksustele aega end lahinguvalmis seada.

Ukraina võimuesindajate teatel antakse Skakunile postuumselt Ukraina sangari medal.

Vene väed alustasid Ukrainas paeltungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni seda riiki juhtinud.

Läänes mõisteti hukka iseseisva Ukraina ründamine Venemaa poolt ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaa sõda lõpetama. Lisaks saadab mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud oma piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles