Koomik Ari Matti Mustonen lasi Ukraina sõduri sõnad koos riigi lipuga jalale tätoveerida (4)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Ari Matti Mustonen
Ari Matti Mustonen Foto: comedyestonia.com

Ukrainat rünnanud Venemaa vallutas 24. veebruari õhtuks Zmeinõi ehk Ussisaare. Ühismeedias hakkas levima ühe Ussisaart kaitsnud Ukraina sõduri sõnad, mille lasi koomik Ari Matti Mustonen oma jalale tätoveerida. Algselt teatati, et kõik 13 Ussisaart kaitsnud piirivalvurit surid, kuid 28. veebruari pärastlõunal kinnitas Ukraina merevägi, et nad on siiski elus.

Neljapäeva õhtul, tund enne südaööd, teatas Ukraina siseministeerium, et valitsus kaotas kontrolli Zmeinõi ehk Ussisaare üle. Ukrainale kuuluv Odessa lähistel asuv saar oli aastatel 2004–2009 Ukraina ja Rumeenia vahel vaidlusalane objekt.

Pärast saare langemist Venemaa kätte hakkas ühismeedias levima audioklipp, millel on kuulda ühe saart kaitsnud Ukraina sõduri sõnad. Audiovestluse alguses on Vene sõjalaeva hoiatus: «Siin sõjalaev. Ma kordan, siin Vene sõjalaev. Soovitan teil relvad maha panna ja alla anda. Muidu teid pommitatakse.»

Seejärel on kuulda Ussisaart kaitsnud sõduri sõnu: «Ongi kõik.» Ta küsib kaassõdurilt, kas ta peaks nad p****e saatma. «Igaks juhuks,» vastab teine.

Nõnda kostavad väidetavalt sõduri sõnad Ussisaarelt: «Vene sõjalaev, käi p****e!»

Just selle viimase lause lasi koomik Ari Matti Mustonen koos Ukraina lipuga oma jalale tätoveerida. «Nädala mõtteviis,» kirjutab mees postituse all.

Kuula vestlust videost!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles