FOTO ⟩ Rahvast pungil vabaduse väljak ajas Paul Neitsovi ekstreemsele teele: muud varianti lava lähedusse pääsemisks polnud

Elu24
Copy
Paul Neitsov
Paul Neitsov Foto: Mona Eendra

Selleks, et laupäevasel meeleavaldusel lavale jõuda, pidi muusik Paul Neitsov, kitarr käes, suisa äärtel kõõluma.

Laupäeval Vabaduse väljakul toimuval meeleavaldusel Ukraina toetuseks esinesid mitmed muusikud, sealhulgas ka Paul Neitsov. Kuna plats oli inimestest täiesti pungil ning tipphetkel oli seal mitukümmend tuhat inimest, siis Paul läbi rahvahordide lavale ligi ei pääsenud. Selleks, et lavani jõuda, pidi ta ette võtma veidi ekstreemsema teekonna. 

«Ei leidnud muud varianti lava lähedusse pääsemiseks. Rahvast oli lihtsalt nii palju. Sõbrad politseinikud andsid suuna kätte,» kirjutab Paul Facebookis. 

Elu24-le kommenteerides ütles Paul, et kukkuda ta ei kartnud ja hirmu tal äärel kõõludes polnud.«Polnud jubedat midagi. Ukraina sõjas kannatajatel on jube,» ütleb ta. «Piltlikult öeldes olen kõrgemaltki kukkunud.»

Vabaduse väljakul esinenud Paul Neitsov ütleb, et hetkel saab ta aidata ainult oma võimete piires ja muusikaga. «Aga kui vaenlane ka meid peaks ründama, siis võtan ka mina relva,» on Paul veendunud. 

Laupäeval toimus Tallinnas Vabaduse väljakul suur meeleavaldus Ukraina riigi ja rahva toetuseks, kes peab sõda iseseisvuse ja vabaduse eest agressorriik Venemaaga. Korraldajateks olid kõik Eesti ukrainlaste organisatsioonid ja arvukad kodanikuühendused. 

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi jagas Twitteris pilte Tallinnas Vabaduse platsil toimunud meelevaldusest. «Lähiajaloo suurim meeleavaldus Eestis toimus Ukraina toetuseks,» kirjutas president.

Politsei hinnangul võis tipphetkel väljakul olla kuni 30 000 inimest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles