Saates «Ma näen su häält» osalenud sekretär on WAFis lausa õpetaja

Heveli Tuisk
, Ajakirjanik
Copy
Ma näen su häält- Jana Abzalon.
Ma näen su häält- Jana Abzalon. Foto: Rauno Liivand

Iga päev Boltis kontoriassistendina töötav Jana Abzalon on ka õpetaja WAFi laulukoolis, ning tema suurimaks kireks ongi just laulmine ja muusika.

Viljandist pärit Jana Abzalon on meediast juba varem läbi käinud, seda peaaegu seitse aastat tagasi, kui ta avaldas oma uue loo. Pärast seda aga tekkis vaikus ning temast polnud väga midagi kuulda.

Abzalon ei kõhelnud sekunditki, kui saate tegijad küsisid, kas naine sooviks saatest osa võtta. «Mäletan, et olin sellel hetkel tööl koosolekul, kui see küsimus esitati läbi sõnumi ja ilma sekunditki mõtlemata ütlesin sellele ideele - jah!»

Ma näen su häält – Sekretär.
Ma näen su häält – Sekretär. Foto: Rauno Liivand

Lavale astudes oli naisel tekkinud lausa suur dilemma, sest tegelikkuses on ta mõlemat – laulja ja sekretär, kuid teda esitleti siiski kui kontoritöötajat. «Proovisin jääda võimalikult palju iseendaks, aga samas mitte välja näidata emotsioone,» kirjeldab ta olekut laval. 

Ta tunnistab, et seal olemine ja nõunike ning osaliste petmine oli üsnagi keeruline ettevõtmine, mis tekitas ta peas küsimuse: «Kes ma siis päriselt olen ja kuidas keegi mind kohe näeb ilma sõnaga lausumata, puhtalt minu oleku ja ruumi sisenemisega.»

Ka laval seista oli Abzaloni jaoks päris raske, sest seal tuli lihtsalt seista ja kuulata inimeste mõtteid, kuidas nad teda nägid. See oli tema jaoks huvitav nii füüsiliselt kui psühholoogiliselt.

«Tekkis hetki, kus tõesti tahtsin naerma pursata. Nõunikud on kõik väga kihvtid ja värvikad kujud ja nende mõttekäigud olid kindlasti sellised, mis ei jätnud mind külmaks. Eriti hästi on meeles hetk, kus arvati, et minu esinemise pilt on lavastatud,» muigab naine.

Laulmisega on naine kokku puutunud väga palju – õppinud Otsa koolis jazz-popplaulu ja selle lõpetanud, kirjutanud ise muusikat ja esinenud. Viimastel aastatel on ta pigem õpetamisega tegelenud ning tal on suur rõõm ja au seda teha nüüd WAFis.

Tuleb välja, et tal on ka oma bänd nimega Feel Good, mis esitab erinevaid kavereid. «Nagu iga esinemisega, siis ka selle saate puhul näpistas seest mind pisike närv. Aga see pidi tegelikult hea olema. Siis tunned ikka, et elad ja teed õiget asja ja tahad siiralt ja südamest, et kõik õnnestuks,» lisas Abzalon.

Loomulikult oleks ka tema tahtnud koos Tanel Padariga duetti laulda, aga ta püüab mitte kurvastada, et see nii ei läinud. «Mulle isegi meeldis, et sain enda häält näidata ja see oli minu hetk. Aga kes teab, ehk elu kingib kunagi võimaluse ka Tanel Padariga duetti laulda. Eks elu näitab,» püüab ta säilitada positiivset joont.

Jana Abzaloni omaloominguga saab tutvuda allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles