Helsingi linnanõunik soovib Lenini pargi ümber nimetada Zelenski pargiks (4)

Heveli Tuisk
, Ajakirjanik
Copy

Helsingi linnanõunik Matias Pajula lisas volikogu istungi päevakorda ka avalduse, muutmaks Lenini pargi hoopiski Zelenski pargiks, et avaldada sellega toetust Ukrainale.

Pajula ei saanud laupäeval osaleda Ukrainat toetaval meeleavaldusel Helsingis ning tema hinge jäi see väga kripeldama. Ta mõtles, kuidas tasaaks väljendada oma seisukohta Ukraina sõja osas ning otsustas teha linnas mõningad muudatused, kirjutab Helsingin Sanomat.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski sõnul kavatseb Pajula järgmisel kolmapäeval Helsingi linnavolikogu järgmisel istungil esitada algatuse Lenini pargi nime muutmiseks Zelenski pargiks .

«See on minu viis poliitilist debatti jätkata. On väga hea, et Soome poliitikas on neil teemadel praegu aktiivne diskussioon,» ütles Pajula.

Lenini pargi nime üle on varemgi kriitiliselt arutatud ja paljud on soovinud seda muuta. Matias Pajula näeb praegust nime aga omamoodi pöördväärtusena: «Nimi tuletab meelde väga sünget aega ajaloos.»

Sotsiaalmeedias on nimevahetuse üle käinud laiem debatt. Samuti on tekkinud ettepanek muuta Tehtaankatu nimi Zelenskyinkatuks, sest Venemaa saatkond asub just Tehtaankatul.

«Vene saatkond peaks siis Tehtaankatu asemel nimetama asukohaks Zelenskyinkatu,» arvas Pajula.

Vaata videost, milline Lenini park välja näeb!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles