Punane Rist kogub ukrainlastele annetusi: inimesed embavad pakki enne teele saatmist

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Punane Rist abipakke jagamas.
Punane Rist abipakke jagamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Punane Rist kogub annetusi Ukraina elanike toetuseks. Organisatsioon loodab uuel nädalal kogutud annetused Ukraina poole teele saata.

«Viimastel päevadel on meieni jõudnud uskumatult suur kogus annetusi,» ütleb Eesti Punase Risti turundusjuht Liis Ehrminger Elu24-le. «Meie inimesed on olnud väga lahked ja abipakkumisi tuleb üha juurde.»

Ehrmingeri sõnul on annetajate seas nii eraisikud, kohalikud omavalitsused, koolid, kui ettevõtted ja organisatsioonid.

«Inimesed toovad annetusi pisarad silmis,» räägib Ehrmingeri, kelle sõnul on sellised hetked ääretult liigutavad. «Mitu inimest on paki enne selle ulatamist rinna vastu surunud, seda emmanud enne teele saatmist. Inimeste soov abistada on väga suur ja tuleb sügavalt südamest.»

Kogutud asjad loodetakse Ukraina poole teele saata uuel nädalal.

«Hetkel ladustame kogutut mitmel laopinnal ja tegeleme sellega, et rahvusvahelise Punase Risti liikumise kaudu saada n-ö vaba transpordikoridor. Siin kogutu anname üle Ukraina Punasele Ristile,» räägib ta, lisades, et loodetavasti õnnestub see uuel nädalal.

Ehrmingeri hinnangul on eestlased annetanud niivõrd palju asju, et Eestist Ukrainasse sõidab suisa mitukümmend suurt kaubaautot.

«Kogumist kindlasti jätkame lähikuudel ja kui saame Ukrainast uue info, mida veel tarvis on, siis teeme uue üleskutse,» nentis ta.

Punane Rist kogub hügieenitarbeid ja esemeannetusi: uut voodipesu, tekke, patju, magamiskotte, rätikuid. Annetusi oodatakse Kadaka tee 54 asuvasse taaskasutuskauplusse Punane Ristik. Samuti saab esemeid annetada kõikides Selverites üle Eesti, kust annetatud asjad jõuavad Punase Ristini. Lisaks saab teha ka rahalisi annetusi, seda Punase Risti kodulehe kaudu.

Eile ringles ühismeedias foto, kus võis näha kogumispunkti ukse taga looklevat järjekorda.

Kadaka tee kogumispunkt.
Kadaka tee kogumispunkt. Foto: Kuvatõmmis Instagramist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles