Ehtekunstnik Tanel Veenre kogus loetud tundidega Ukraina heaks kopsaka summa

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Tanel Veenre
Tanel Veenre Foto: Konstantin Sednev

Moe- ja ehtekunstnik Tanel Veenre annetas Ukraina lipuvärvi kõrvarõngaste müügist saadud tulu Tallinnas asuvale Ukraina kultuurikeskusele.

«Heade inimeste abiga müüsime kahe tunniga kõik Ukraina-marjad läbi ning juba tegime ka Ukraina keskusele 5000 eurose toetuse,» teatas Tanel Veenre Facebooki tehtud postituses.

«Püüame uuel nädalal teha veel marju juurde ja võibolla ka nõutud sini-kollase marjapaari, et saaksime jätkata raha kogumist. Sügav sügav kummardus kõigile,» tänas ta.

Laupäeva hommikul tegi Veenre ühismeediasse postituse, kus teatas, et on müüki paisanud 80 paari siniseid ja kollaseid «marju».

«Reaalne rahaline abi on parim, mida saame Ukrainale pakkuda,» nentis ta, öeldes, et annetavad ehete müügist saadud tulu 100 protsendi ulatuses Tallinnas asuvale Ukraina kultuurikeskusele. «Neil on kogemus toimetada see raha kõige pakilisemate abivajajateni,» lisas ta.

Samuti kinnitas Veenre, et kogu raha läheb täies ulatuses Ukraina kultuurikeskusele. «Kuna hetkel liigub ka palju küünilist liba-abi, siis kinnitame, et me ei võta nende marjade müügist ühtegi senti ja kogu tulu läheb Ukraina heaks.»

«Kui õudus jätkub, siis paneme oma käekesed «marju» värvima ja uuel nädalal teeme ikka selle sini-kollase paari ka ära,» teatas ehtekunstnik, lisades, et loodetavasti kantakse «marju» ka edaspidi. Ka siis, kui õudus on läbi ja Ukraina taas vaba.

Tanel Veenre ateljees oma töölaua taga.
Tanel Veenre ateljees oma töölaua taga. Foto: Tanel Veenre
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles