Muusik NOËP Ukraina toetamisest: ärge olge passiivsed, vaid protestige ja tehke sotsiaalmeedia postitusi

Elu24
Copy
NOËP ehk Andres Kõpper
NOËP ehk Andres Kõpper Foto: Raul Mee

«Ta oli ilmselgelt vähe maganud, rahutu ja murelik,» ütleb tuntud Eesti artist NOËP ukrainlase kohta, keda ta Riia kohvikus lõunat süües kohtas.  

NOËP ehk Andres Kõpper ja tema bändikaaslased olid 25. veebruaril Riias lõunat söömas. Nende kõrvallauas oli ukrainlane, kes rääkis telefonis oma lähedasega, kes andis talle infot Ukrainas ja Kiievis toimuvast. «Pärast telefonikõne lõpetamist küsisime temalt, kas ta tahaks meiega ühineda ja õlut juua, millega ta rõõmsalt nõus oli. Saime teada, et ta oli paar nädalat tagasi tulnud Riiga ärireisile ja nüüd ei saa enam kodumaale tagasi minna,» kirjutab NOËP oma Instagrami kontol. «Ta kunagi isegi elas Tallinnas ja tal oli seal stuudio,» imestab NOËP seesuguse kokkusattumuse üle.  

 

 

NOËP tõdeb, et vestlemine inimesega, kelle kodumaa ja kodulinn on raske rünnaku all, andis veelgi tõelisema ja hirmutavama tunde praegusest olukorrast.
 
26. veebruaril kell kolm toimub Tallinnas Vabaduse väljakul kogunemine näitamaks vastumeelsust sellele kohutavale agressioonile ja avaldamaks toetust Ukrainale.. «Ma isiklikult sinna kohale minna ei saa, aga palun minge sinna minu asemel ja näidake maailmale, et eestlased seisavad Ukraina kõrval,» kirjutab NOËP ja soovitab kõigil sõltumata oma asukohast protestida, annetada ja teha sotsiaalmeedias postitusi Ukraina toetuseks. «Ukraina vajab kõikvõimalikku toetust, olgu selleks ka vaid sotsiaalmeedia postitus nagu see siin,» ütleb muusik. 
 

 

«Elagu Ukraina,» ütleb NOËP postituse lõpus. 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles