Ühismeedias levivad Ukraina sõduri väidetavad viimased sõnad: Vene sõjalaev, käi p****e! (12)

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Sõdur. Pilt on illustratiivne.
Sõdur. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Eile Ukrainat rünnanud Venemaa vallutas 24. veebruari õhtuks Zmeinõi ehk Ussisaare. Nüüd levivad ühismeedias väidetavalt ühe Ussisaart kaitsnud Ukraina sõduri viimased sõnad. CNNi teatel on audioklipi autentsust kinnitanud Ukraina siseministeerium. 

Venemaa president Vladimir Putin tunnustas esmaspäeval Donetski ja Luganski isehakanud rahvavabariike ning ööl vastu neljapäeva alustas täiemahulist sõda Ukraina vastu.

Neljapäeva õhtul, tund enne südaööd, teatas Ukraina siseministeerium, et valitsus kaotas kontrolli Zmeinõi ehk Ussisaare üle. Ukrainale kuuluv Odessa lähistel asuv saar oli aastatel 2004–2009 Ukraina ja Rumeenia vahel vaidlusalane objekt.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul ei andnud keegi alla, kuid kõik 13 Ussisaart kaitsnud piirivalvurit surid. Zelenskõi ütles, et annab kõigile saare kaitsjatele aunimetuse «Ukraina kangelane», mis on Ukraina kõrgeim aunimetus.

Pärast saare langemist Venemaa kätte hakkas ühismeedias levima audioklipp, millel on väidetavalt kuulda ühe saart kaitsnud Ukraina sõduri viimased sõnad. 

Audiovestluse alguses on Vene sõjalaeva hoiatus: «Siin sõjalaev. Ma kordan, siin Vene sõjalaev. Soovitan teil relvad maha panna ja alla anda. Muidu teid pommitatakse.»

Seejärel on kuulda Ussisaart kaitsnud sõduri sõnu: «Ongi kõik.» Ta küsib kaassõdurilt, kas ta peaks nad p****e saatma. «Igaks juhuks,» vastab teine. 

Nõnda kostavad väidetavalt sõduri viimased sõnad Ussisaarelt: «Vene sõjalaev, käi p****e!»

Ühismeedias reede hommikuks ligi kolm miljonit korda kuulatud audioklippi on kajastatud ka välismeedias, sealhulgas CNNis ja New York Postis

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles