Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Eurovisiooni korraldajad: Venemaa on oodatud lauluvõistlusel osalema (13)

Copy
Möödunud aastal esindas Venemaad artist nimega Manizha.
Möödunud aastal esindas Venemaad artist nimega Manizha. Foto: AFP/SCANPIX

Hoolimata rünnakutest Ukraina vastu, ei plaani Eurovisiooni korraldajad Venemaad võistluselt kõrvale jätta.

Ukraina rahvusringhääling esitas Euroopa Ringhäälingute Liidule (EBU) kirja, milles paluti Venemaa väljaarvamist tänavuselt Eurovisiooni lauluvõistluselt.

Korraldajad aga leiavad, et iga-aastane lauluvõistlus on mittepoliitiline kultuuriüritus. «Nii Venemaa kui ka Ukraina on võtnud kohustuse osaleda tänavusel üritusel Torinos ja praegu on maikuus esinema oodata mõlema riigi artiste,» ütleb EBU.

Avalikus teates seisab, et üritus ühendab rahvusi ja sellega tähistatakse mitmekesisust läbi muusika. 

Samas lisasid korraldajad, et jälgivad pidevalt sündmuste arengut.

Manizha
Manizha Foto: Reuters/ScanPix

Möödunud nädalal kirjutasime, et Ukraina eurolaulukonkursi Vidbir 2022 võitnud Alina Pash loobub Eurovisiooni lauluvõistlusel osalemisest. Nimelt lahvatas skandaal, kus lauljatari süüdistati Krimmi ebaseaduslikus külastamises 2015. aastal.

«Ma olen Ukraina kodanik ja ma järgin Ukraina seadusi. Ma püüan Ukraina traditsioone ja väärtusi ka maailmaga jagada. Aga see, milliseks see lugu kujunes, pole kaugeltki mitte see, mille oma loosse kirjutasin. Ma olen artist, mitte poliitik. Mul ei ole kampa PR-inimesi, mänedžere ega advokaate, et kõikidele nendele rünnakutele, süüdistustele ja ähvardustele vastu seista. Raske südamega loobun oma osalemisvõimalusest Ukraina esindajana Eurovisiooni lauluvõistlusel. Mul on väga kahju!» kirjutas Pash Instagramis. 

Tagasi üles