Eestlanna ootab Ukraina koondises mängivat elukaaslast koju: ääretult šokeeriv on see kõik

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Sõja puhkemise hetkel viibisid Ukrainas kolm Eesti jalgapalli koondislast: Joonas Tamm, Vladislav Kreida ja Bogdan Vaštšuk. Jalgpallurid on teel tagasi kodumaale.

Ukraina kõrgliigas mängivad jalgpalli kolm Eesti koondislast, kes alustasid varahommikul teekonda tagasi Eestisse.

Eesti välisministeeriumi andmetel on sõjategevuse tõttu Ukraina õhuruum suletud, kuid maismaad pidi saab veel riigist lahkuda. Seda võimalust kasutavad ka Eesti jalgpallurid, kes plaanivad Lääne-Ukraina kaudu jõuda Poola ja sealt edasi sõidetakse Eestisse. 

Foto: Kuvatõmmis Instagramist.

«Eesti jalgpalliliit on kõigi mängijatega ühenduses ja saanud kinnituse, et Eestisse proovitakse tulla esimesel võimalusel. Mängijate sõnul on ummikud riigist lahkumiseks suured ja kütuse saamisega tõrkeid,» kirjutas Postimees.

Selle aasta alguses Ukraina kõrgliigaga liitunud Joonas Tamme (paremal).
Selle aasta alguses Ukraina kõrgliigaga liitunud Joonas Tamme (paremal). Foto: Erakogu

Joonas Tamme suunamudijast elukaaslane Meryl Mägi kirjutas ühismeedias, et ärkas kell viis hommikul, lugedes uudistest, et Ukrainas on alanud sõda. «See tõi pisarad mu silmadesse, kuna Ukraina oli minu koduks kaks aastat. See värviline maa on rünnaku all ja minu sõbrad on põgenemas.» 

Elu24-le rääkis Meryl, et antud uudist oli ääretult šokeeriv lugeda. «Et nii kähku ja järsku...»

Ukrainas viibiva elukaaslase kohta rääkis ta, et uut informatsiooni tal hetkel ei ole. «Tean, et nad on teel. Olen ka vähest kontakti hoidnud, et ajaliselt saaksid kiiremini tegutseda,» nentis ta. Naine tunnistab, et algselt oli ka temal mõte Ukrainasse minna. «Kuna mingil moel olime selleks valmis, siis ma seetõttu ise Ukrainasse ei läinud.»

Meryli sõnul on kurvastav, et välismaalased lähevad, ent kohalikud jäävad. «Tunne nagu rünnataks kodu ja sõpru. On väga raske kirjeldada, kui kahju on hetkel Ukrainast.» Naine tõdes, et valutab sealsete elanike pärast südant. «Nad on olnud väga vastuvõtlikud ja toredad kogu seal oldud aja,» räägib aastaid Ukrainas elanud Meryl.

«Tunne nagu rünnataks kodu ja sõpru.»

«Ääretult valus, et sellised uudised varjutavad täielikult tänase sünnipäeva!» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles