VIDEO: 40-minutilisel videokonverentsil mõtestavad Urmas Reisalu, Marko Mihkelson ja Juku-Kalle Raid ajaloole, dokumentidele ning analüütikutele tuginedes lahti olukorda Putini kui diktaatori peas. Mis teeb Putinist tavalise "Vene tsaari" ja mis teda eelnenuist eristab?

Venemaa on ennast aastasadu läänele vastandanud, nähes kõiges läänelikus "vaenlast"; veel enam, läänt kiputakse tajuma ohuna. Nii ka nüüd, kus Putini administratsioonist on korduvalt kõlanud, nagu lääneriikidel oleks üks ja ainus eesmärk – hävitada Venemaa ning vene inimene.

Ajaloopirntsiibis on tegemist täiesti tavalise sellesuunalise mõttestiili kulmineerumisega. Alati ei lõpe aga läänele vastandumine sõjaga. Uurime välja, mis hetkest saati Putin hakkas piisavalt tsaariks muutuda, et otsustada minna ajalukku kadunud suur-Venemaa taastajana.

"Mis toimub Putini peas" video teeb ajaloole, raamatutele ning erinevatele analüütikutele tuginedes katse muukida lahti keerdkäike, kuidas mõtleb üks Venemaa diktaator, kellel on korda läinud stalinlik liigutus – külvata hirmu kõikjal, alates Euroopast, lõpetades oma õukonnaga. Miks just Venemaal sellised inimesed esile kerkivad ja miks neid ühtaegu nii vihatakse kui armastatakse?

Vene kirjandusklassik Tšehhov on öelnud: "Venemaa jumaldab oma minevikku, vihkab olevikku ning kardab tulevikku".

Küsime endalt, kas läänel on üldse mingeid võimalusi märatsevat Putinit taltsutada?

Foto: Internet
Kommentaarid (3)
Copy