Noor USA muusik Khalid tuleb kevadel Tallinnasse

Elu24 muusikatoimetus
Copy
Khalid laval 2019. aastal.
Khalid laval 2019. aastal. Foto: MPIIS/Capital Pictures/Scanpix

Kuuele Grammyle nomineeritud Ameerika muusik Khalid (24) esineb 17. mail Saku Suurhalli Blackboxis. Piletid Tallinnas toimuvale kontserdile on juba saadaval.

11. veebruaril oma 24. sünnipäeva tähistanud laulja ja helilooja Khalid on R&B ja popmuusika skeenel tegutsenud mõned aastad, kuid edu on olnud kiire ja peadpööritav. Suurest edust hoolimata on Khalid aga jäänud kahe jalaga maa peale ja ütleb, et armastab kontserttuuridel käimist kohe eriliselt: «Mulle meeldib, kui inimesed näevad mind kui täiesti tavalist tüüpi, kellel on lihtsalt üliharuldane superlahe töö.»

Oma esimesed lookatsetused laadis ta üles Soundcloudi keskkonda juba siis, kui käis keskkoolis. Billboardi edetabelisse jõudis tema esimene singel «Location» aastal 2016 – vaid kolm kuud pärast seda, kui Khalid oli kätte saanud oma keskkooli lõputunnistuse. Aasta lõpuks maandus debüütsingel 20. kohal, 2017. aasta jaanuaris aga juba trügis esikümnesse.

Albumi teine singel «Young, Dumb & Broke» osutus aga veelgi edukamaks ning tegi edetabelites ja raadioeetrites ilma mitu aastat järjest. «Ema on olnud mu suur inspiratsioon,» tunnistas Khalid, kelle kasvatas üles sõjaväelasest üksikema. «Ka tema laulab, nii et muusika oli meie kodus igapäevane. See aitas mul juba noores eas mõista, et tahan just muusikaga tegeleda.»

Khalidi esimene, 2017. aastal välja antud album «American Teen» sai kiita nii kriitikutelt kui muusikasõpradelt ning võitis Grammy nominatsioonid. Praeguseks on album saavutanud topeltplaatina-staatuse, mis tähendab, et seda on müüdud üle kahe miljoni eksemplari.

2018. aastal välja antud EP «Suncity» debüteeris Billboard 200 edetabelis kaheksandal kohal. Aprillis 2019 tegi Khalid ajalugu: temast sai esimene ja seni ainus artist, kelle lood olid Billboardi R&B edetabelis esimesel viiel kohal korraga. Tema nimel on ka 59 järjestikust nädalat edetabelihitte. Khalidi on tunnustatud kuue Billboardi, kolme American Music ja ühe MTV auhinnaga.

Koostööd on ta teinud veel mitmete tuntud artistidega: Lorde, SZA, Post Malone'i, Shawn Mendesi, Martin Garrixi, Billie Eilishi, Juice Wrldi, Normani ja Benny Blancoga.

«Kui ma muusikat kirjutan, siis ei inspireeri mind ainult üks artist,» on Khalid öelnud. «Ma kuulan päevast päeva uut kraami ja leian alati viise, kuidas oma muusikamaitset värskendada.»

Piletid Khalidi Tallinna kontserdile on müügil Piletilevi internetipoes ja müügipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles