Endine telenägu tegi karjääris kannapöörde ja on oma valiku üle siiralt õnnelik

Raadio Elmar
Copy
Kerli Dello
Kerli Dello Foto: Külli Rummel

Kerli Dello on töötanud aastaid telemaastikul. Ilmselt paljud meist mäletavad neid argihommikuid, mil ta meid teleekraanil enne tööpäeva algust päevasündmustega kurssi viis. Nüüd on Dello uues ametis, sedapuhku Eesti Kaitseväes. Tema ametinimetus on nii pikk, et visiitkaardi peale see ei mahugi. Kas uus töö on sama glamuurne kui meediaettevõttes? Kuldsete kätega naine soovib sünnipäevaks korralikku platesaagi...millest küll selline kummaline erisoov? Saadet juhtis Henri Laumets. Kuula ja loe SIIN!

Uudisteankruna kuulsust kogunud Kerli Dello rääkis raadio Elmar nädalavahetuseprogrammis, et ta naudib elu täiel rinnal ning on siiralt õnnelik oma valikute ja elukorralduse üle. «Teinekord on mul lausa piinlik öelda aga ausalt, mul on hetkel kõik nii hästi! Mul on väikesed elektriarved ja head kommunaalid. Mu lapsed on terved ja nad on nii targad ja tublid. Mu kodud on täpselt sellised, nagu tahan, et need on. Lisaks kõigele, mul on kõige ägedam töö,» sõnas Kerli Dello raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

«Olen täna Eesti Kaitseväe küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskuse audio-, foto- ja videogrupi produtsent-toimetaja. Visiitkaarti mulle trükkida ei saa...see ametinimetus on lihtsalt nii pikk,» naeris ta.

Dello selgitas, et käis oma töö raames hiljuti Poolas. «See oli Eesti ja Poola vaheline õppus. Selle nimel, et saaks suurendada piiri kaitset. Ma ise pole pioneer ega skaut, kes hakkaks lõiketraati paigaldama või aeda ehitama. Töötan täna hoopis Kaitseväe strateegilise kommunikatsiooni keskuses. Meil on kaamerameeskond ja seetõttu saime pakkuda oma abi Poolale. Tootsime neile erinevat materjali ja näitasime neile, mis piiri ääres toimub,» rääkis ta.

Dello kirjeldas, et tema tööandja kontor asub Tallinna bussijaama lähistel ja tööpäevad on kõike muud kui igavad. «Hommikuti teen arvuti lahti ja vaatan sõduritele otsa. Meil on tööl noored inimesed, kes tulnud ajateenistusse ja tahavad video-, foto- või reporteritööd teha. Mina teen koostööd just nendega. Peame teadma, kuidas näiteks eriolukorras materjal õigesse kohta jõuab ja mil moel seda kõike õigesti toota. Lisaks on mu vastutusvaldkonnas erinevad projektid, näiteks teleülekanded, paraadid ja nii edasi. Tunnen telemaailma ja kaitseväge, mul on lihtne mõlemat valdkonda omavahel ühendada,» rääkis ta.

«Rääkides mu eelmisest töökohast, mil olin uudisteankur telemaastikul...võin öelda, et tänu sellele tunnevad inimesed mind endiselt ära. Ja veel, tegelikult pole ma kuni tänaseni eetrist päriselt ära kadunud, aegajalt teen ühe raadiojaama hommikuprogrammis asendust ja loen ka uudiseid. Muideks, minu hääl on ka Harjumaa bussiliinide teadvustustes,» sõnas naine.

Dello märkis, et tähelepanu ta naudib ja see, kui keegi teda tänaval ära tunneb, teda sugugi ei sega. «Olen edev inimene...mulle meeldib tähelepanu. Ma usun, et kõik, kes me meedias töötame või oleme töötanud - me kõik naudime omal moel tähelepanu või märkamist. Kui oleksime närvis sellepärast, et keegi meid avalikus kohas ära tunneb, siis me ei saaks otse-eetris isegi nokka lahti. Mikrofon on minu relv ja ma tunnen selle ees end hästi, kasutan seda sama töövahendit täna ka Kaitseväes,» rääkis ta.

Endine ajakirjanik lööb sotsiaalmeedias laineid oma videoblogiga, kuid suunamudijaks ta end ei pea. «Sellesse kanalisse ei ilmu sisu kuigi järjepidevalt. Postitan siis, kui reaalselt vajadus midagi teha või öelda. Teen postitusi naistelt naistele, kuid sedapuhku hoopis mehelikel teemadel. Teen kodus päris palju parandus- ja ehitustöid, mu sõbrad motiveerisid mind neid oskusi ja nippe sotsiaalmeedias jagama. Leian, et iga töö jaoks pole vaja teenust sisse tellida...oma kätega on võimalik nii palju asju ise ära lahendada. Raha ma selle sisuga ei teeni ja wi plaani seda teha,» lisas ta.

«Üldiselt arvatakse, et naiste asjad on pigem heegelnõelad, supikulbid ja pannilabidad. Mina julgen väita, et minu garaaži sisu on küll meestepärane. Ja sünnipäevaks tahaksin endale saada korralikku platesaagi. Mu laste isa on kuldsete kätega mees. Ta on selline inimene, kes majaehitusel saab hakkama absoluutselt kõigega - alates vundamendi valamisest kuni pirni lakke keeramisega. Tema kõrvalt nägin palju ja teooria osa sai väga tugev. Nüüd on meie teed lahku läinud, kuid majapidamises vajavad tööd tegemist. Olen võtnud endale ülbuse ja vabaduse eksida. Kui mul läheb mingi töö valesti, saan seda uuesti teha,» rääkis ta oma ettevõtmistest ja katsetustest.

Dellol on veelgi põnevaid oskuseid. «Mul on kahju, et ma ei lõpetanud omal ajal ära Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli. Kui televisioonis töötasin, siis ikka ja jälle mõtlesin, et kui mind ära saadetakse, siis mis minust saab ja mida ma üldse oma kätega teha oskan. Tundsin tol hetkel, et ma ei oska tegelikult mitte midagi teha! Läksin omal ajal raadiosse tööle siis, kui olin vaid 18-aastane. Õppisin mingil ajal siis Vana-Vigalas automaalri ametit, sest mulle meeldib omaette nokitsemine. Kui seda tööd hästi teen, siis näeb ka ilusat tulemust - see on selle juures kõige ägedam! Midagi pole teha, mulle lihtsalt meeldib see poistemaailm,» märkis ta.

«Kümne aasta pärast näen end tööalaselt Kaitseväes. Tean, mida suudan maailmale anda oma teadmiste ning oskustega. Eraelus...kindlasti soovin Märjamaal ka oma maja juures edasi nokitseda - olen saanud selle kodu aja jooksul suuremaks ja soojemaks teha. Ja veel - välistatud pole ka osaline töö televisioonis, väike oma ehitussaade oleks päris lahe ja naljakas mõte,» naeris Kerli Dello raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Kuula täispikka saadet SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles