Merle Lilje meenutab ootamatult lahkunud bändikaaslast Krista Grinberg Raiglat: pärast laupäevast esinemist jätsime autode juures hüvasti ja...

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy

 

Esmaspäeval suri ootamatu terviserikke tagajärjel ansambli Laine laulja Krista Grinbergs Raigla. Pikaaegne bändikaaslane ja sõber Merle Lilje võitleb Kristat meenutades pisaratega ja tõdeb, et aastakümneid sõbrad olnud bändikaaslaste vahel saladusi polnud. 

Merle ja Krista sõprus algas juba 1970ndatel. «Me saimegi kokku estraadistuudios. Tema tuli Lätist, ta on Eesti-Läti päritolu. Kuna ta väga hästi laulis ja Lätis polnud võimalust laulmist õppida ning tal oli Tallinnas sugulasi, siis ta tuligi siia Tallinnasse ja asus õppima,» meenutab Lilje

«Õige varsti juba siis teda kaasati ka mitmetesse kontsertprojektidesse. Estraadistuudios me õppisime koos õlg-õla kõrval kuskil aasta, aga hiljem, kuna tema tuli 1978. aastal Lainesse, siis vahepealsetel aastatel kohtusime ja lõpetasime koos estraadistuudio. Sellest see foto (artikli esifoto) on ka pärit. See on üks väga armas foto,» meenutab Merle. 

Pisaratega võideldes räägib ta, kuidas Krista oli hea sõber, kellega sai kõike rääkida. «Meil ei olnud omavahel saladusi.»

«Meil oli konkreetselt laupäeval kontsert. Ansambliga Laine esinesime ja läksime lahku, autode juures ja ütlesime, et järgmisel laupäeval on väljasõit mööda Peterburi maanteed, et võtan ta peale Lasnamäe kanalist, kellaaja veel määrame. Tšau-pakaa ja läksime lahku. See oligi viimane kord,» ütleb Merle.

«Kas just iga päev, aga nädalas korra või kord kahe nädala peale ikka neid esinemisi ikka on,» kinnitab Merle Laine populaarsust. «Laupäeval kui esinesime, oli kohe väga hea vastuvõtt, inimesed lausa laudadest hüüdsid, et «elagu Laine»! Nii äge oli.»

Esmaspäeval ootamatult surnud Krista sündis Lätis Ventspilsis 1953. aastal eesti-läti perekonnas ja tuli Tallinna 1974. aastal, et alustada õpinguid Eesti NSV Riikliku Filharmoonia estraadistuudios.

Ta laulis ansamblis Laine alates 1978. aastast kuni praeguseni. Aastatel 1986-1991 oli ta ka ansambli Viru Trio liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles