FOTOD JA VIDEO Õnnehetked Austraalias, pered saavad piiri avamise tõttu üle kahe aasta taas kokku

Inna-Katrin Hein
Copy
Mees kallistamas Austraalia Sydney lennujaamas 21. veebruaril 2022 oma lapselast. Pildil on näha ka ajakirjanikke, kes tahavad neid intervjueerida
Mees kallistamas Austraalia Sydney lennujaamas 21. veebruaril 2022 oma lapselast. Pildil on näha ka ajakirjanikke, kes tahavad neid intervjueerida Foto: SAEED KHAN/Scanpix

Austraalia avas pärast kaht aastat piiranguid taas oma piiri ning välismaal elavad austraallased ja välismaalased saavad taas sinna sõita.

Paljud välismaal ja Austraalia teistes osades olnud said taas lähedasi kallistada, kuid siiski maskiga. Selline on olukord mitme Austraalia suurlinna, kaasa arvatud Sydney lennujaamas, teatab reuters.com. 

Austraaliasse saavad nüüd siseneda nii täisvaktsineeritud kodanikud kui turistid. Neid tervitatakse kängurumaskottide, surfilaudade ja lõbusa muusikaga.

Kängurumaskott tervitamas saabujaid Austraalia Sydney lennujaamas. Austraalia avas taas piirid
Kängurumaskott tervitamas saabujaid Austraalia Sydney lennujaamas. Austraalia avas taas piirid Foto: SAEED KHAN/Scanpix

Austraalia meedia kirjutas, et «aeg oli pikk, kuid ootamine oli seda väärt». See lause iseloomustab nii perekonda igatsenute kui Austraalia turismiametnike tundeid.

Austraalia turismiminister Dan Tehan tervitas Sydney lennujaamas saabunuid ja sõnas meediale, et käes on pidupäev, sest rahvusvahelised reisijad on tagasi.

Lennujaama töötajad kinkisd igale saabunule lille. 

Austraalia avas piirid ja taasa saab sinna reisida. Pildil saabujad Austraalia Sydney lennujaamas 21. veebruaril 2022. Lennujaama töötaja ulatas lille
Austraalia avas piirid ja taasa saab sinna reisida. Pildil saabujad Austraalia Sydney lennujaamas 21. veebruaril 2022. Lennujaama töötaja ulatas lille Foto: SAEED KHAN/Scanpix

Tema sõnul on koroonapiirangud tekitanud kahe aasta jooksul Austraalia turismisektorile 63 miljonit Austraalia dollarit (40 miljonit eurot) kahju. Austraalia turismisektoris töötab üle 660 000 inimese.

Austraalia võimude teatel saadi koroonapiirangud tühistada ja piir avada tänu kõrgele vaktsineeritusele ja nakatumise jätkuvale vähenemisele.

Austraalias saab nüüd sõita igale poole. Lääne-Austraalias peab siiski ette näitama dokumendid, mis tõestavad, et inimesel on kolm vaktsiinisüsti.

Austraalia on suur manner, kus vahemaad on pikad ning seal reisitakse palju lennukiga. Pandeemia alguses seiskusid riigisisesed lennud, mis taaskäivitati juba 2021. Rahvusvahelised lennud aga seiskusid pikaks ajaks.

Enne pandeemiat 2019. aastal külastas Austraaliat 9,5 miljonit turisti.

Austraalias on koroonaviirusse nakatumine olnud kogu pandeemia stabiilne. Rohkem kui 25 miljoni elanikuga riigis on koroonadiagnoos kolmel miljonil inimesel ja viirushaiguse Covid-19 tagajärjel on surnud 4900 inimest.

Lisaks Austraaliale on lõunapoolkeral ka Uus-Meremaa koroonapiiranguid leevendanud ning ka sinna saavad nüüd turistid siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles