Tikkudega mänginud laps süütas Mustlas sauna. Päästeamet: eelmisel aastal süttis neil põhjustel tulekahju 28 hoones

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

18. veebruaril kell 12.34 teatati, et Mustla alevikus Vahe tänaval põleb saun. Päästjad kustutasid tulekahju, mis oli nende esialgsel hinnangul süttinud, kui laps tulega mängis.

Päästjad selgitasid, et sauna leiliruumis põlevad puukastile pandud riided. Päästjad kustutasid tulekahju, mis oli nende esialgsel hinnangul süttinud, sest laps oli tulega mänginud. Põlengukoha juurest leiti välgumihkel ja tikud. Õnneks oli laps telefoniga emale tulekahjust teada andnud ja ema helistas omakorda häirekeskusesse, kes päästjad kohale saatis.

«Aeg-ajalt tuleb paraku ette tulekahjusid laste lahtise tulega mängimisest. Eelmisel aastal süttis neil põhjustel tulekahju 28 hoones,» ütleb regionaalne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

«Vanuseliselt ei saa täpsemalt määratleda, kuid tikutoos või välgumihkel on lapse käes ohtlik alates east, kui ta on võimeline neid käsitsema ning on ka vanemate või kellegi teise eeskujul pealt näinud, kuidas see «umbes» käib,» selgitab Kiik ning lisab, et kahjuks tulekahjude kohta, mis on seotud alaealistega, ei saa detailsemat infot jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles