Kuuekordne Grammy-võitja esineb augustis Rakvere Vallimäel

Elu24
Copy
TOTO annab augustis Eestis suure kontserdi.
TOTO annab augustis Eestis suure kontserdi. Foto: Alex Solca Photography

2. augustil esineb Rakvere Vallimäel poproki suurnimi TOTO. Eestisse jõuab Ameerika ansambel uue suurejoonelise «The Dogz of Oz» maailmaturnee raames.

TOTO on müünud maailmas rohkem kui 40 miljonit albumit ning bändi varamusse kuuluvad hitid «Africa», «Rosanna», «Hold The Line», «Stop Loving You» kõlavad kindlasti ka suve suurkontserdil.

45 aastat tagasi loodud TOTO ei jäta laval olles tunnet, et ollakse areenil olnud pea poolsajandit. Esiksingli «Hold The Line» ilmumisest möödub tänavu 43 aastat ja see kõlab endiselt aktuaalselt.

TOTO jääb ka tänapäeval üheks maailma edukaimaks ansambliks plaadi- ja kontserttuuride müüginumbrite poolest. TOTO muusikud on nii eraldiseisvalt kui ka ansambliliikmetena andnud väga suure panuse pop- ja rokk-kultuuri kujundamisele ning mõjutanud selle arengut, võttes osa erinevate artistide hämmastava koguse - viie tuhande albumi – salvestamisel. Nende tööde seas on ka Michael Jacksoni «Thriller». Kokku on tänapäevaks TOTO liikmete osalemisel salvestatud albumite müüginumbrid ületanud poolt miljardit eksemplari, olles ka üle kahesaja korra nomineeritud Grammy auhinnale.

Paljud tänapäevased esinejad kasutavad ansambli loomingut kui etaloni oma materjali salvestamisel ja produtseerimisel. TOTO on saanud muusikalise usaldusväärsuse sünonüümiks - bänd, kes jätkab muusikatööstuse poolt paika pandud standardite ületamist. TOTO on popkultuur, üks vähestest 70ndate bändidest, kes on püsima jäänud vaatamata muutuvatele muusikatrendidele ja -stiilidele ning kes naudib edukat karjääri ka 45 aastat pärast bändi asutamist. Seda koos mitmest põlvkonnast pärit fännidega üle terve maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles